643.000 kroner eksklusive moms: Dyrere at lave torpederet skulptur end ventet

Det bliver dyrere end forventet at lave den skulptur, som to ukrainere torpederede for lidt over en uge siden i Skive.

Et kunstværk i en rundkørsel i Skive fik en ordentlig omgang, da to ukrainere søndag den 28. juli torpederede det i en Skoda.

Bilen kom til at stå på fronten oppe i kunstværket, mens der omkring på vejen lå dunke med diesel, som havde været på en anhænger.

Prisen for at reparere kunstværket lød i første omgang på omkring 400.000 kroner. Men det bliver dyrere.

643.000 kroner eksklusive moms.

Det skriver Skive Folkeblad.

Kan blive dyrere

Prisen på 643.000 kroner betyder, at skulpturen bliver repareret, og der bliver opsat en kompasring omkring den. Oprydning og rensning efter den diesel, der blev lækket i forbindelse med uheldet, er også i prisen.

Men det sidste punktum er dog ikke sat i sagen, fortæller Ivan Thorsgaard, der er ingeniør hos Skive Kommune til Skive Folkeblad.

- Vi ved endnu ikke, om Skive Kommunes forsikringsselskab vil have taksator på skaden for at få vurderet prisen for reparation. Vi ved heller ikke, om forsikringsselskabet vil trække noget fra, fordi skulpturen er 13 år gammel, siger han.

Ville være nemmere at fjerne den

Kunstværket, som hedder Borgen, står ikke længere så fast, som den har gjort.

Og skulle man følge det, som Ivan Thorgaard til TV MIDTVEST tidligere har udtalt, så skal den helt fjernes.

- Det nemmeste ville jo være bare at fjerne den, men det er et vartegn for byen, og der kommer folk ude fra bare for at se de 11 rundkørsler, siger han.

Skive har 11 rundkørsler, der er udsmykket med kunstværker. Efter ulykken her er der nu kun 10 tilbage, der står uden skader.

Hverken bil eller rundkørsel bliver formentlig sig selv igen efter en bil tidlig morgen bragede ind i rundkørslen.