64-årig udsat for hjemmerøveri i Salling

Natten til fredag brød to mænd ind på en landejendom i Salling og fikserede ejendommens beboer med gaffatape.

En 64-årig mand blev ved midnatstid natten til fredag overrasket af to mænd, da de brød ind på hans landejendom på Jungetgårdvej i det nordøstlige Salling, og udsatte ham for et groft hjemmerøveri.

Manden var alene hjemme i huset, og lå og sov i sin seng, da han hørte uro fra underetagen.

- Da han kommer ned ad trappen, bliver han slået ned og får tapet hænderne sammen med gaffatape og får gaffatape på munden. Men tapen bliver hurtigt fjernet igen, fordi gerningsmændene på gebrokkent engelsk spørger, ”hvor er pengene.” Den 64-årige får skrabet et mindre beløb sammen fra sin pung, siger Lars Mikkelsen, Politikommissær, Lokalpolitiet i Skive.

Tog sig god tid
Politiet modtager anmeldelsen om hjemmerøveriet kl. 01.58. Men der har episoden allerede stået på i noget tid.

- Den 64-årige beboer har fortalt os, at gerningsmændene brød ind i huset lidt efter klokken 22 torsdag aften, og da de er gået ringer han med det samme til sin søn. Det er sønnen, der klokken 01.58 kontakter os, og derfor har hjemmerøveriet altså stået på i knap fire timer, siger Lars Mikkelsen, Politikommissær, Lokalpolitiet i Skive.

Talte udenlandsk
Den 64-årige mand skal fredag undersøges for spor, og behandles for de skader, han har fået i forbindelse med slag i ansigtet. Han er meget påvirket af situationen, og virker forvirret over det der er sket. Alligevel har han kunnet give politiet nogle spor at gå efter.

- Beboeren i huset har fortalt os, at begge gerningsmænd talte et udenlandsk sprog, som han selv betegner som østeuropæisk. Vi ved ingenting om, hvordan de er kommet til og fra huset, så lige nu er vi interesseret i at snakke med alle, som har set eller hørt noget mistænkeligt natten til fredag, som muligvis kan kædes sammen med det her hjemmerøveri, siger Lars Mikkelsen, Politikommissær, Lokalpolitiet i Skive.

Brækket arm kan være vigtigt spor
På et tidspunkt under hjemmerøveriet står den ene gerningsmand ved kanten af trappen til underetagen, og da ser husets ejer sit snit til at skubbe ham ned mod den anden tyv, som står ved foden af trappen.

- De to ramler ind i hinanden, og i sammenstødet siger husets ejer, at der lyder et højt knæk, og den ene tyv jamrer højlydt over smerter. Derfor har vi en formodning om, at den ene gerningsmand muligvis kan have brækket sin arm, siger Lars Mikkelsen, Politikommissær, Lokalpolitiet i Skive.

Den brækkede arm kan være et vigtigt spor i den videre efterforskning, da politiet formoder, at gerningsmanden på den ene eller anden måde skal have behandlet sin arm.

Slap afsted med småting
Fordi de to gerningsmænd havde fikseret husets beboer med gaffatape, havde de god tid til at gennemsøgte husets tre etager. Alligevel tog de kun en mobiltelefon og en Ipad med sig, da de forlod landejendommen.

- Vi har spærret huset på Jungetgårdvej af, så vores teknikkere og efterforskere kan sporsikre stedet, og skaffe så mange spor som muligt fra gerningsmændene, siger Lars Mikkelsen, Politikommissær, Lokalpolitiet i Skive.
 

Hvis du har oplysninger, som kan bruges i Politiets efterforskning, kan de kontaktes på 114.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.