6 måneders betinget fængsel til Per B

6 måneders betinget fængsel. Sådan lød dommen onsdag middag, da retten afsagde dom i sagen mod tidligere borgmester og direktør i Kulturcenter Limfjorden Per B Jeppesen.

Per_B_Jeppesen.jpg

Tidligere borgmester og direktør i Kulturcenter Limfjorden Per B Jeppesen fik i dag en dom på seks måneders betinget fængsel i sagen om svindel og mandatsvig i Kulturcenter Limfjorden. Som tillæg til den betingede straf får Per B Jeppesen 120 timers samfundstjeneste.

Retten i Viborg finder således Per B Jeppesen skyldig i samtlige tiltalepunkter.

- Jeg er godt tilfreds. Alle tiltalte er dømt, og jeg er også tilfreds med straffenes længde, siger anklager Per Kiel Lauritsen.

Tiltalen 

I november sidste år blev Per B. Jeppesen fyret som direktør for Kulturcenter Limfjord i Skive. Senere indrømmede han selv, at han havde overført 62.000 kroner fra Kulturcentrets konto til sig selv, for at betale erstatning i en sexchikanesag.

Da politiets anklageskrift var færdigt, fremgik det yderligere at den tidligere socialdemokratiske borgmester også var tiltalt for at have udnyttet sin position som direktør i Kulturcenter Limfjorden til i flere tilfælde at franarre centeret og kommunen penge.

Skive Kommune ville give 75.000 kroner til folkedanserstævnet Barnleg, der skulle afholdes i Kulturcenter Limfjord. Per B. Jeppesen fabrikerede en falsk faktura med sit eget kontonummer, som han sendte til Skive Kommune. Af fakturaen fremgik det, at den var udstedt af Henrik Bjerre, hvilket dog ikke var rigtigt.

I maj 2011 skulle han også have betalt en privat familiefest, ved at forhøje regningen fra et sponsormøde med 14.000 kroner.

Medskyldige

 Anklageren krævede betinget fængsel til de to andre tiltalte i sagen, den nu fyrede direktør i fodboldklubben Skive IK, Per Baadsgaard, og direktøren for Kulturcenter Limfjords kommercielle afdeling, Henrik Bjerre. Begge har hjulpet Per B Jeppesen og gjort svindlen mulig. De to var hver især medtiltalt i et enkelt af punkterne, og de bliver begge dømt skyldige. Henrik Bjerre får 30 dages betinget fængesel og Per Baadsgaard får 60 dages betinget fængsel.

I dommen skriver dommer Søren Ejdum

- Det findes - uanset forholdenes alvorlige karakter - helt undtagelsesvist forsvarligt at bestemme, at straffen ikke skal fuldbyrdes...

Med det refererer dommeren til, at Per B Jeppesen ikke tidligere har været dømt, og at han har det der i rettens sprog hedder 'gode personlige forhold'.