50 millioner mælkekartoner bliver klimavenlige – 100 procent baseret på træ

Thise Mejeri laver om på deres mælkekartoner for at gå en mere klimavenlig vej.

Thise Mejeri har taget et stort skridt frem mod en mere klimavenlig dagligdag. Mejeriet har valgt, at deres mælkekarton fremover skal produceres af materialer 100 procent baseret på træ, da det er en mere klimavenlig løsning.

quoteFarvetonen er klart brunere og fremtræder hermed mere klimakorrekt.

Poul Pedersen, direktør, Thise Mejeri

Det betyder, at både pap, yder- og indersider samt plastmembranen op ad disse vil været produceret af råmateriale udvundet fra fyrretræer.

- Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med vores kartonleverandør, Elopak, nu vil kunne sende en mælkekarton ud i handlen, som helt og holdent er baseret på fornybar og regionale kilder, siger direktør for Thise Mejeri, Poul Pedersen.

Det er planen, at hovedparten af mejeriets kartoner i første halvår af 2020 skal være udskiftet. Det drejer sig om produkter med mærkaterne Thise-, Änglamark-, Fakta 365- og Irmamælk.

Går ikke på kompromis

Det har i forbindelse med de nye, klimaforbedrede kartoner været vigtigt for Thise, at deres mælkekartoner stadig har haft samme farver og design.

Det beholder de, men der kommer til at være mindre ændringer.

- Farvetonen er klart brunere og fremtræder hermed mere klimakorrekt. Alligevel er det lykkedes os, at kartonerne har kunnet bevare de kendte mælkesignalfarver sammen med det særlige Thisedesign, som, vi ved, er værdsat af vores kunder, fastslår direktøren.

Alle de fyrretræer, som mælkekartonerne produceres ud fra, stammer fra skove i Skandinavien.

Fakta om Thise Mejeris nye karton


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.