37-årig skrottyv nedlagt af politihunde

En 37-årig mand var i gang med at stjæle 30 bilbatterier fra en skrotplads ved Skive. Men politiets hunde fik ham stoppet.

Der måtte to hundepatruljer til, da en 37-årig mand forsøgte at stjæle bilbatterier fra en skrotplads. 

Torben Lund Smedegaard, der er direktør for skrotpladsen Espersen og Søn ved Skive slog natten til fredag alarm, da han på sin overvågning fra hjemmet kunne se, at en mand var på færde på skrotpladsen.

- Det er meget ubehageligt, at der går nogen rundt om natten og fjerner det, som vi skal leve af, siger han. 

Men heldigvis ankom politiet kort efter. 

- Da vi ankommer, begynder han at løbe, men han kan ikke løbe fra vores hunde. Så en af dem får fat i hans jakke og får ham stoppet, siger Allan Riis, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Efterfølgende visiterer politiet ham, og her finder de en bilnøgle.

- Den passer til en bil, der holder cirka 1.000 meter væk. Bilen er egentlig afmeldt, men der er sat forkerte nummerplader på for at sløre det, siger Allan Riis. 

Har samlet bilbatterier

Politiet får også kigget på overvågningsbillederne, og her viser det sig, at manden har samlet og stablet 30 bilbatterier. 

- Det er lidt specielt at stjæle så mange bilbatterier, for de fylder godt. Og vi er spændt på at høre, hvad han skulle med dem. Vi formoder, at bilen skulle bruges til at hente batterierne, siger vagtchefen.

Hos Espersen og Søn er direktør Torben Lund Smedegaard glad for, at tyven blev stoppet. Men han er samtidig også træt af, at det er et tilbagevendende problem.

- Vi er rigtig glade, når vi fanger en tyveknægt. Men det er ikke andet end seks uger siden, at vi rent faktisk fangede tre, som politiet kom og fik fat i, siger han. 

Manden er af russisk afstamning og taler ikke dansk. Derfor vil han først blive afhørt fredag formiddag, når der er en tolk til stede. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.