300.000 kroner fra lokale fonde redder hærværksramt vandpark

Tre fonde er gået sammen om at donere penge til Glyngøre Vandpark, så parken trods omfattende hærværk alligevel kan åbne denne sommer.

På en uge er det lykkedes initiativtageren til Skandinaviens største vandpark at finde den økonomiske opbakning, der skal til for at kunne genskabe Glyngøre Vandpark.

Alt tyede ellers på, at vandparken ikke kom til at åbne denne sommer. I sidste uge var parken nemlig hærget af hærværk, da en eller flere gerningsmænd skar store flænger i de 15 oppustelige elementer, der udgør vandlegepladsen.

Men nu er tre lokale fonde gået sammen om at støtte vandparken med 300.000 kroner i alt. Det betyder, at der er penge nok til at få lappet de elementer, der kan reddes, men også til, at der kan købes nogle nye.

- Det er kæmpe stort, og jeg er stolt over opbakningen fra fondene. Men jeg er også meget ydmyg over den hurtige handling fra de tre fonde. Der er mange, der har bakket op og vidst, at det ikke kunne trækkes i langdrag, siger Lotte Bodilsen, der er initiativtager til vandparken i Glyngøre.

Der er SparVest Fonden, Midt Vest Fondene og Durup Sparekasse Fonden, der er gået sammen om donationen, så Glyngøre Vandpark kan genåbne denne sommer.

- Vi arbejder på at fremskaffe en ny vandpark til Glyngøre inden børnene får sommerferie, og det er lidt udfordrende, da der ikke findes centrale lagre af elementerne. Delens skal findes rundt i Europa, men jeg håber og tror på, at det lykkes, siger Lotte Bodilsen.

Det er i år femte år, at der er gratis vandlegeplads ved havnen i Glyngøre.

Skandinaviens største vandpark i Glyngøre er blevet ødelagt af omfattende hærværk.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST