21 sigtet for spritkørsel

Stor spritkampagne: Mere end halvdelen af dem, der er sigtet for kørsel med narkotika i blodet er fra Midt- og Vestjylland.(Arkiv foto)

4.098 bilister blev stoppet i politiets store kampagne mod spirituskørsel i ugen 1. juni til 7 juni. 178 bilister blev sigtet for spritkørsel, imens 11 blev på landsplan sigtet for køre med narkotika eller medicin i blodet. Mere end halvdelen af de narkotikasigtede (6) blev stoppet i Midt- og Vestjylland.

- Vi står for 21 af de spiritus sigtede, og det er 21 for meget. Det positive er dog, at vi ser et fald i antallet af spirituspåvirkede bilister. det er blevet socialt uacceptabelt at køre med alkohol i blodet, og tendensen går den rigtige vej, siger Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Alkohol skyld i 27 ulykker i perioden

I kampagneugen skete der samtidigt 27 færdselsuheld, hvor føreren var påvirket af enten alkohol, narkotika eller medicin. Det betyder, at der fortsat er behov for, at politiet udfører spiritus- og narkotikakontrollerne.

- Trafiksikkerheden på de danske veje øges, hvis man ikke sætter sig bag rettet, når man har drukket for meget. Derfor er det en god idé at lade være med at drikke, hvis man skal køre hjem efter et af sommerens mange sociale arrangementer. Alternativt kan man tage en taxa hjem efter festlige sammenkomster, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Om den høje andel af narkopåvirkede i Midt- og Vestjylland kan netop skyldes en af de omtalte sociale arrangementer, der løb af stablen i kampagneugen - Skive Festival - vil Henrik Glintborg nu undersøge.

Udover forseelser forbundet med kørsel i påvirket tilstand, blev der bl.a. konstateret følgende under ugens kontrol:

  • 118 kørte uden sikkerhedssele
  • 99 blev standset mens de talte i mobiltelefon
  • 41 kørte uden at have erhvervet førerret

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.