19-årig mand varetægtsfængslet for vold mod søster

Søndag blev en ung mand fra Skive fremstillet i Grundlovsforhør for at have slået sin søster i hovedet.

Weekenden har budt på fem fremstillinger for anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi. Én af dem handlede om en 19-årig mand fra Skive, der nu er varetægtsfængslet for at have slået sin søster i hovedet.

- Der havde været nogle uoverensstemmelser i familien, og det lyder til, at det var årsag til, at manden blev oprevet, fortæller Søren Kløvborg Laustsen, der er senioranklager hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

Da politiet fik anmeldelsen, blev en patruljevogn sendt til adressen i Skive. Da politiet ankom, var der forholdsvis roligt, men da betjentene anholdte manden, blev han aggressiv og kæmpede imod. Det resulterede i, at han sparkede ud efter den ene betjent og forsøgte at nikke den anden en skalle.

- Det er det, der falder ind under Straffelovens paragraf 119, som dækker over vold eller trusler mod tjenestemand i funktion. Det gør det selvfølgelig yderligere alvorligt, fortæller Søren Kløvborg Laustsen.

Han oplyser, at et almindeligt knytnæveslag som regel bliver straffet med 30 dages fængsel, men at den 19-årige mand har en kriminel fortid, der gør, at straffen godt kan blive højere.

Vold eller trusler mod tjenestemand i funktion kan i værste tilfælde give 8 års fængsel, men det er der dog langt til i denne sag, vurderer Søren Kløvborg Laustsen.

Midt- og Vestjyllands Politi skal nu i gang med at undersøge sagen yderligere. Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger.