16-årige Mathilde fra Skive skal i flygtningelejr i Libanon

Mathilde Norup er en af otte gymnasieelever, der sammen med Røde Kors skal besøge en flygtningelejr i Libanon.

Til hverdag går Mathilde Norup i 2. g på Skive Gymnasium og HF. Men i starten af august skal opleve noget helt andet. Sammen med syv andre danske gymnasieelever skal hun besøge en flygtningelejr i Libanon, som Røde Kors driver.

- Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal forvente, men jeg forestiller mig, at det bliver meget anderledes, fortæller Mathilde Norup.

Hun skal være i Libanon i tre dage og opleve, hvordan Røde Kors arbejder med mennesker på flugt.

- Jeg søgte om at komme afsted, fordi jeg gerne i fremtiden selv vil arbejde mere med nødhjælp. Jeg håber derfor, at jeg kan se i praksis, hvordan de gør og få nogle fif, forklarer Mathilde Norup.

Røde Kors ambassadør

Mathilde Norup er ambassadør for Røde Kors’ Gymnasieindsamling på Skive Gymnasium og HF. Det betyder, at hendes opgave at samle sit gymnasium om Røde Kors’ indsamling den 6. oktober, hvor organisationen blandt andet samler ind til mennesker på flugt. Derfor glæder hun sig til at dele sine oplevelser fra Libanon med sine klassekammerater fra Skive.

- Mine venner synes, det er fedt, jeg gør det. Jeg har fået en aftale med skolen om, at jeg må lægge ting fra Libanon op på deres facebook-side, og jeg glæder mig til at dele mine oplevelser. Jeg tror, mange er interesserede i det, siger Mathilde Norup.

Det er den 4. august, at Mathilde Norup og de syv andre gymnasieelever flyver til Libanon.