15-årig tvunget ind i bil: Troede først, det var storebrors venner

Politiet beder om hjælp til at finde tre unge mænd efter ulovlig tvang.

Politibil med udrykning.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Midt i sin gåtur hjem blev en 15-årig dreng tirsdag aften tvunget ind i en bil på Dalgas Alle i Skive.

Det fortæller Mads Peter Larsen, der er politiassistent hos Skive lokalpoliti.

- En lille, sort Ford kørte op på siden af drengen, hvori der sad tre unge mænd. Den 15-årige troede i første omgang, at det var hans storebrors venner, men fandt efter kort tid ud af, at han ikke kender dem, fortæller politiassistenten.

Derefter blev han ifølge politiet tvunget ind i bilen, hvor to af de tre mænd trak knive frem og blev samtidig udsat for vold.

- De tre mænd truede ham og sagde, at han skulle finde sit hævekort, men den havde han ikke på sig. Derfor kører de hjem til den 15-åriges forældre, for at finde kortet og kører afsted igen. Da han var hjemme for at finde sit kort, turde han ikke fortælle noget til sine forældre, siger politiet.

Derefter kørte de igen med henblik på at finde en hæveautomat, hvor de først overførte penge til den 15-årige, som derefter hævede først 4000 kroner og derefter 6600 kroner, forklarer Mads Peter Larsen.

- Det er penge, som kommer fra to kvinder, som har troet, at de har købt nogle varer på nettet, men de er i stedet blevet svindlet. Så der er altså tale om hvidvaskning, siger politiassistent.

Politiet er i gang med efterforskningen og beder derfor borgerne om hjælp med at finde frem til de tre mænd. 

Den første er cirka 20 år, spinkel kropsbygning, har brunt mellemlangt hår, mellemøstligt udseende, et gedeskæg og en tyk bandage om højre pegefinger. Tirsdag aften havde han, ifølge den 15-årige dreng, en gul Nike-trøje med sorte striber og en sort halsedisse. I bilen havde han en kniv.

Den anden mand har politiet ingen alder på, men han har brunt krøllet hår, der var sat op i en knold, mellemøstlig af udseende og et stort gedeskæg.

Den tredje og sidste mand, har et mellemøstligt udseende, og havde tirsdag aften en sort Haglofs-regnjakke på, sorte Nike-bukser og sorte Nike-sko. Han havde i bilen en foldekniv.

Politiet er meget interesseret i at modtage henvendelser, hvis man har set nogle af mændene eller episoden på Dalgas Alle.

Drengen blev samlet op kort før klokken 20.00 tirsdag aften.