14-årig blev snydt af svindlere – men så snød politiet svindlerne

En 14-årige pige fra Skive blev kontaktet af svindlere på Snapchat, men kort efter overtog politiet kommunikationen og så klappede fælden.

Svindlerne startede med at sige: ”Det var vist noget med nogle penge”, og det sagde hun ja til, og her gav hun sig til kende sammen med tre civilbetjente.
Svindlerne startede med at sige: ”Det var vist noget med nogle penge”, og det sagde hun ja til, og her gav hun sig til kende sammen med tre civilbetjente.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Man skal ikke sådan uden videre udlevere sine bank-informationer. For en 14-årig pige var det lige ved at gå helt galt.      

Hos politiet begyndte sagen, da lokalpolitiet i Skive fik besøg af en 14-årig pige og hendes mor torsdag morgen, fordi datteren var blevet kontaktet af en bruger på det sociale medie Snapchat, der kaldte sig ”Hurtige Penge”.

Ifølge politiassistent Niels Bach ved lokalpolitiet i Skive, havde brugeren spurgt pigen, om hun ville tjene hurtige penge.

- Han skrev til hende, at det eneste hun skulle, var at give sine kontooplysninger, for så ville han overføre 4000 kroner til hende, hvoraf hun måtte beholde 1200 kroner, fortæller politimanden.

Pigen sagde ja tak til tilbuddet, og efter kort tid kom der 4000 kroner ind på hendes bankkonto.

Aftalte at mødes

Niels Bach fortæller, at ”Hurtige Penge” også havde spurgt pigen, om de skulle mødes på Skive Station, så han kunne få de resterende penge.

- Heldigvis fornemmede pigens mor, at der er noget galt, og der besluttede mor og datter så at tage ind til politiet, fortæller politiassistenten og tilføjer:

- Her overtog politiet kommunikationen, og vi aftalte med ”Hurtige Penge” at mødes på Viborg Station, fordi vi fandt ud af, at brugeren kom fra Aarhus.

En kvindelig politibetjent stod klar på stationen i stedet for den 14-årige, og så havde politiet givet en beskrivelse af, hvordan betjenten så ud, så ”Hurtige Penge” hurtigt kunne finde hende.

14-årig brugt som "æsel"

Da toget fra Aarhus trillede ind på stationen i Viborg, gik to mænd hurtigt ud af toget og direkte hen til betjenten.

- De startede med at sige: ”Det var vist noget med nogle penge”, og det sagde hun ja til, og her gav hun sig til kende sammen med tre civilbetjente, som også var til stede, fortæller Niels Bach.

Den ene af svindlerne forsøgte at flygte, men blev hurtig fanget og anholdt.

Svindleren, som stod bag profilen ”Hurtige Penge” er en 19-årig mand fra Aarhus, og han havde sin svindler-kammerat på 18 år med.

Politiet har efterfølgende undersøgt, hvor de 4000 kroner kom fra.

Her viste det sig, at de kom fra en 45-årig mand på Sjælland, som havde købt en PlayStation 5 af ”Hurtige Penge” for 4000 kroner.

- Pengene gik ind på den 14-årig piges konto, for svindlerne brugte hende som ”æsel”, som det kaldes i blandt andet kriminalsager, fortæller Niels Bach.

Lokalpolitiet i Skive har haft lignende sager, og derfor understreger politiassistenten, at man skal være opmærksom.

- Der findes ikke noget, der hedder hurtige penge, man tjener ikke penge på den måde. Og den anden ting er, at man risikerer at blive involveret i en straffesag, for det er ulovligt, siger han.

Mændene fra Aarhus er sigtet for bedrageri, men nægter sig skyldige.