1,2 kilo kokain og over 1.000 handler: Nu begynder sagen mod Porsche-banden

En større politiaktion fik syv af bandens medlemmer anholdt i november sidste år. Nu ruller sagen ved Retten i Viborg, hvor tre medlemmer i første omgang er på anklagebænken.

Tirsdag begynder retssagen mod tre af de syv anholdte mænd fra den såkaldte Porsche-bande fra Skive ved Retten i Viborg.

De er sigtet for tilsammen at stå bag salg af 1,2 kilo kokain i Skive fordelt på over 1.000 handler fra februar til oktober 2019.

Oveni er én af mændene sigtet for at have overdraget mindst 600 gram hash til en anden person.

Politiets anklagemyndighed forventer, at dagens retsmøde kommer til at byde på en tilståelse af sigtelserne.  

Anholdt under stor aktion

De syv anholdte har siddet varetægtsfængslet siden november 2019, hvor politiet slog til i en større aktion mod banden, der gennem en længere periode havde været mistænkt for kokainsalget, mens borgere også følte sig utrygge over medlemmernes adfærd i bylivet.

Sådan så det ud, da politiet anholdt de syv bandemedlemmer. Udsendelsen her er fra november 2019.

Gruppen blev kendt som Porsche-banden, fordi flere af medlemmerne kørte rundt i leasede luksusbiler.

Efter aktionen mod banden i november er 275 personer blevet sigtet for at købe kokainen. Det vakte blandt andet opsigt, da det kom frem, at en del af kunderne kom fra ingeniørregimentet i Skive.

De anholdte medlemmer af Porsche-banden er i aldersgruppen 20 til 28 år, hvoraf to er etniske danskere, mens de resterende har anden etnisk baggrund end dansk.

Det vides endnu ikke, hvornår de fire øvrige anholdte bandemedlemmer skal for retten.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.