12-årig går i ny elitesportsklasse: - Det er virkelig sjovt

Skive er en af seks elitekommuner i Midt- og Vestjylland.

Skoledagen starter ud med masser af sved på panden, hvis man går 7.I på Aakjærskolen i Skive.

Skive Kommune har nemlig indgået en aftale med Team Danmark, og det giver børn og unge, der dyrker idræt på højt plan, mulighed for at inkorporere træning i skoledagen.

quoteJeg er glad for at få sådan en mulighed, for det er jo ikke alle steder, der er sådan en idrætsklasse.

Filipa Svenson Haras, 7.I, Aakjærskolen, Skive

En af eleverne i klassen er 12-årige Filipa Svenson Haras fra Skive. 

- Jeg synes, det er virkelig spændende og sjovt, at det fylder så meget af skolen. Jeg kan godt lide at træne, og så vil jeg egentlig bare gerne træne så meget som muligt, siger hun.

- Det er meget fedt, at man kan kombinere at man både bliver bedre til fodbold og til at træne og i skolen. Det er virkelig godt, at man kan det, fortsætter hun.

Filipa Svenson Haras har spillet fodbold siden hun var fem-seks år gammel, og med den nye ordning er det i hvert fald ikke skolen, der kommer til at stå i vejen for, at hun kan fortsætte.

Spændende tilbud

Lars Kirk er skoleleder på Aakjærskolen i Skive, og han er stolt over at kunne integrere det nye tilbud på sin skole.

- Det ville vi for det første gerne, fordi vi synes, det er en god idé, og fordi det er et godt tilbud til unge talenter, siger skolelederen.

- Og derudover synes vi jo, at det var spændende at gå ind i, og vi kunne se, at vi både havde beliggenheden, personalet og faciliteter, så vi mente i al beskedenhed at vi kunne gøre det godt, fortsætter han.

Han er glad for, at han nåede at lægge billet ind på at blive en Team Danmark skole.

- Det giver noget dynamik, men vi mener jo også, at det giver noget til de unge mennesker at møde nogle ligesindede. Nogle der ligesom dem selv er vant til at bruge mange timer om ugen på deres idræt og måske vælger nogle ting fra fordi de har et mål med deres idræt, siger han.

Og netop det med at være flere sammen, der dedikerer meget tid til sporten betyder noget for den 12-årige fodboldspiller.

- Det er jo sådan, at alle går op i deres sport, så vi vil ligesom alle sammen lige meget. Det gør at man er lidt mere sammen, fordi når man alle sammen gerne vil sin sport så meget, og så har man jo alle sammen noget til fælles, siger Filipa Svenson Haras.

- Jeg er glad for at få sådan en mulighed, for det er jo ikke alle steder, der er sådan en idrætsklasse, fortsætter hun.

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Uddannelse.