100 millioner til Skive Kaserne: - Det er tiltrængt

Nye bygninger og renoveringer på Skive Kaserne er en del af et milliardprojekt i Forsvaret.

To splinternye garager til nogle af hærens allerstørste pansrede køretøjer, uddannelsesfaciliteter til konstruktionskompagniet, nye parkeringspladser, et nyt tankanlæg og renoveringen af seks eksisterende garager.

Det er, hvad 100 millioner skal gå til på Skive Kaserne. 

quoteHistorisk set er forbedringerne af Skive Kaserne en del af nok det største byggeprojekt i Forsvaret, siden der sidst blev etableret nye kaserner.

Christian Enemark, projektchef, Forsvarets Ejendomsstyrelse.

- Det er rigtig dejligt. Det betyder meget, at vi får de her nye bygninger. Det er tiltrængt. Og det vil hjælpe os gevaldigt, fortæller René Nyborg Sindberg-Sørensen, der er oberst og chef for Ingeniørregimentet på Skive Kaserne.

- Vi har meget fine køretøjer holdende ude i det fri, og det her bringer os et godt stykke videre, fortæller obersten. 

Som et led i udvidelserne er det også meningen, at der skal flere soldater til kasernen. Hvor der lige nu er en bemandingsprocent på mellem 80 og 85 procent, skal der gerne være op mod 90 til 95 procent i 2023.

- Vi håber på, at når soldaterne får bedre faciliteter, så får de endnu mere lyst til at blive her på kasernen hos os, siger René Nyborg Sindberg-Sørensen.

Led i et milliardprojekt

Skive Kaserne er en af otte kaserner, der kan se frem til at få del i den milliard, som er sat af til at forbedringer af landets kaserner.

- Historisk set er forbedringerne af Skive Kaserne en del af nok det største byggeprojekt i Forsvaret, siden der sidst blev etableret nye kaserner, fortæller Christian Enemark, der er projektchef i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

- Man udvider dele af hæren, og derfor er der brug for nyt byggeri. Der kommer nemlig flere folk og mere materiel til, og derfor er der også brug for mere plads, siger projektchefen. 

Arbejdet på Skive Kaserne begynder allerede i august, og det forventes at stå færdigt til oktober eller november næste år.

Lige nu er også et stort projekt på Holstebro Kaserne i udbud.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.