Webshop om nedbrud: - Det er som at løbe en 100-meter og snuble i starten

Et nedbrud på forbindelsen til flere tusinde webbutikker har givet en helt anden morgen, end butikkerne havde regnet med på årets største handelsdag.

Direktør i Sport 24, Lars Elsborg, ved endnu ikke, hvad 10 timers nedbrud på Black Friday kommer til at betyde for deres omsætning på årets største handelsdag. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

- Det er helt crazy, for her i morgentimerne, når folk er mødt på arbejde, plejer de faktisk at gå helt amok.

Det er jo bare det, der ikke må ske. I forhold til at løbe en 100-meter, så er vi jo snublet i starten. Så den bliver lidt svær at vinde.

Lars Elsborg, Direktør, Sport24

Sådan lyder det fra Lars Elsborg, der direktør for butikskæden Sport24, der har hovedkontor i Silkeborg. Og bemærk ordet 'plejer' - for denne morgen har handlen ligget helt stille på kædens webshop, der grundet brud på et fiberkabel ligesom flere tusinde andre webshops ikke havde forbindelse til internettet - og endnu værre - kunderne kunne ikke komme ind på webbutikken og handle de eftertragtede Black Friday tilbud. 

Læs også 2000 webbutikker online igen: Overgravet fiberkabel gav nedbrud på værst tænkelig dag

- Det plejer at være vildt hos os lige nu, men der er faktisk næsten helt stille. Det er lidt underligt, fortæller Lars Elsborg kort efter, at forbindelsen til webbutikken efter 10 timers nedbrud er kommet igen, og besøgstallet på hjemmesiden så småt er begyndt at stige. 

Det var denne side, der mødte kunderne hos Sport24.dk, de første 10 timer af årets Black Friday.  Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Sort uheld på sort handelsdag

Fiberkablet blev gravet over ved midnat i forbindelse med arbejdet på et autoværn tæt på Østjyske motorvej ved Hørning. Det skete netop som mange webbutikker skulle til at åbne op for deres køtilbud. Først klokken 08.30 fandt teknikere frem til kabelbruddet og begyndte at udbedre det. Forbindelsen var genskabt klokken 10.06.

Da Sport24's hjemmeside igen var online, blev kunderne mødt af denne kø-side.  Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Vi ved selvfølgeligt godt, at timingen ikke kunne være værre. Det kunne den heller ikke for os. Det er årets ubetinget største handelsdag, så timingen er omtrent den værste nogensinde, siger Dennis Trabjerg fra Herning-firmaet Powerhosting, der har over 2000 webbutikker som kunder, der alle var nede under kabelbruddet.

Læs også Danskerne handlede for rekordbeløb på Black Friday

Får betydning for dagens omsætning

Sport24 har også har en række fysiske butikker, der ikke har været berørt af nedbruddet. Præcis hvor mange penge sportskæden har tabt på nedbruddet, vil direktøren ikke gisne om på nuværende tidspunkt, men det er millioner af kroner.  

- Det er jo bare det, der ikke må ske. I forhold til at løbe en 100-meter, så er vi jo snublet i starten. Så den bliver lidt svær at vinde, lyder det fra Lars Elsborg.

Fakta om Sport 24

  • SPORT 24 blev etableret i 2012. 
  • I dag har kæden 28 Sport 24 butikker i Jylland og på Sjælland, 30 landsdækkende Sport 24 Outlet-butikker samt 8 Sport 24 afdelinger inden for Team og Business i Jylland.
  • Med hovedkontor i Silkeborg har Sport 24 samlet administration, web, marketing, indkøb og centrallager på en placering.
  • Virksomheden er ved at bygge nyt domicil ud til motorvejen ved Funder ved Silkeborg.
  • Virksomheden beskæftiger over 1000 medarbejdere på landsplan.
  • Sport 24 omsatte i 2017 for over en milliard kroner. 

Kilde: Sport 24

Tegner til ny rekordomsætning

Black Friday har de seneste tre år overgået hinanden i omsætning. Sidste år var det igen årets største handelsdag med en dankortomsætning på 2,1 milliarder kroner.  

Ifølge betalingstjenesten Dibs, der er en del af Nets, ser det efter de første ti timer af fredag ud til, at der igen i år bliver sat rekord i antallet af transaktioner. Indtil videre har Dibs registreret en stigning på 63 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

01:17

Direktør for SPORT24, Lars Elsborg, forventer, at kæden taber millioner på nedbruddet. 

Luk video