Vred forstander efter indbrud: - Det er uendeligt træls

Forstanderen på Silkeborg Efterskole er træt af, at hans elever tirsdag aften fik stjålet adskillige computere.

- Jeg har det uendeligt træls for at sige det ligeud.

Meldingen fra Silkeborg Efterskoles forstander er ikke til at tage fejl af. Den kommer efter, en ukendt gerningsmand uantastet gik ind på elevernes ulåste værelser og tog 26 computere med sig under aftensmaden tirsdag aften.

- Det her med at en person uden skrupler går ind og gør sådan noget, det rokker bare ved en grundlæggende tillid, som vi gerne vil have, man går ud i verden med, siger Arne Lund.

- Det synes jeg egentlig er værre end de praktiske og økonomiske ting, der kan ligge i det. Men det er irriterende at møde sådan en afstumpethed, som sådan en handling afspejler, lyder det.

En hel serie af indbrud

Indbruddet på Silkeborg Efterskole var ikke tirsdagens eneste af sin slags. På Lystruphave Efterskole, syd for Silkeborg, fik eleverne også stjålet deres computere, da et lignende indbrud fandt sted under aftensmaden.

På VIA University College Campus og Bo/Skole/Job i Silkeborg har man ligeledes haft ubudne gæster i løbet af tirsdagen. Lokalpolitiet kæder dog umiddelbart ikke hændelserne sammen, selvom de har mange ligheder.

Efter episoden vil forstanderen på Silkeborg Efterskole tage sine forholdsregler fremover.

- Eleverne låser ofte ikke deres værelser, fordi vi jo kender hinanden her.

- Men vi vil opfordre dem til at låse værelserne, og hvis de ser en ukendt person, skal de gå hen til vagten, hvis de er i tvivl om, hvem det er, siger Arne Lund.

Eleverne på Silkeborg Efterskole har gemt sine dokumenter på et drev, som gør, at de kan hente filerne ned igen, når de får nye computere.

Forstanderen på Silkeborg Efterskole, Arne Lund, kalder tirsdagens indbrud for 'uendeligt træls'.