Voldtægtssigtet løslades

En 24-årig mand, der er i oktober blev sigtet for at have voldtaget en 27-årig kvinde, er nu løsladt - men stadig sigtet.

Politiet har nu valgt at løslade den mand, der i oktober måned blev sigtet i en voldtægtssag. Han er dog stadig sigtet. Arkivfoto. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Midt og Vestjyllands politi valgte torsdag at løslade den 24-årige mand, der d. 30. oktober blev anholdt og sigtet i en voldtægtssag. 

Voldtægten skulle angiveligt have fundet sted på græsarealet ved Ansvej nær Silkeborg Langsø i Silkeborg. En 27-årig kvinde, der kommer fra Eritrea, fortalte politiet, at en mand, der udgav sig for at være politibetjent, flåede hende af cyklen og udsatte hende for fuldbyrdet voldtægt. 

Efterfølgende fandt politiet et brugt kondom på stedet, og senere samme aften blev den 24-årige mand anholdt.

Han blev dagen derpå fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger, men allerede efter 11 dage er han altså blevet løsladt igen, forklarer Midt- og Vestjyllands politi i en pressemeddelelse: 

- Der er i forbindelse med efterforskningen af sagen dukket nye oplysninger op. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi den 10. november 2016 valgt at løslade den 24-årige mand. Manden er fortsat sigtet i sagen, fremgår det.

Efterlyser flere vidner

Voldtægten fandt ifølge den 27-årige kvinde sted mellem kl. 18:35 og 18:45 d. 30. oktober, og politiet hører stadig gerne fra vidner, der har befundet sig i nærheden omkring gerningstidspunktet.

Da den 24-årige mand i oktober måned blev sigtet, sendte politiet dna-spor til undersøgelse. Dem har de endnu ikke fået svar på. 

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Midt- og Vestjyllands politi på tlf. 114.