Vind fik brand til at brede sig: Måtte tilkalde ekstra styrker

Midtjysk Brand & Redning måtte tirsdag eftermiddag rykke ud til en brand, der havde bredt sig fra et skur til et hus.

Ild og tirsdagens stærke blæst er en dårlig kombination. De to ting kunne have ført til store skader i Silkeborg til eftermiddag, men Midtjysk Brand & Redning nåede at komme ilden og vinden i forkøbet.

quoteJeg får tilkaldt andre styrker

Lasse Magnussen, indsatsleder, Midtjysk Brand & Redning

Klokken 15.59 blev de kaldt ud til en brand på Lyøvej i Silkeborg, der var startet i et skur ved siden af et hus. Men da brandfolkene kom frem, havde ilden spredt sig.

- Det breder sig til et hus og op ad en skråning mod andre huse. Vi har styr på branden nu, og branden i huset er slukket. Det har ikke nået at brede sig, siger indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning Lasse Magnussen.

Årsagen til, at ilden kunne sprede sig hurtigt, er vinden. Den har mange steder i dag givet problemer, og det var også gældende ved branden i Silkeborg.

Den var skyld i, at indsatslederen måtte tilkalde flere brandfolk, da han så brandens tilstand.

- Vi er 14 mand herude, fordi det bredte sig i vindretningen mod andre huse. Jeg får tilkaldt andre styrker, der dækker husene i vindretningen af, så vi ikke står med brand i flere huse.

- Vinden var rigtig, rigtig træls. Men heldigvis har vi mange, dygtige brandfolk, siger Lasse Magnussen.

Den stærke vind har flere steder også væltet træer, og i Skjern har den været skyld i, at et klubhus har mistet sit tag.

Skuret var brændt helt ned.
Skuret var brændt helt ned.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news