Vil bygge nyt højhus – men først skal naboerne spørges om lov

​Jyske Bank vil opføre en bygning på 12 etager, men først skal naboerne have lov til at komme ud med deres holdning.

Direktør Anders Dam stod klar på scenen for at modtage resultatet af afstemningen, der foregik over SMS, så også folk hjemme i stuerne kunne stemme med.
Direktør Anders Dam stod klar på scenen for at modtage resultatet af afstemningen, der foregik over SMS, så også folk hjemme i stuerne kunne stemme med.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

12 etager.

Så højt et hus vil Jyske Bank gerne opføre tæt på motorvejen i Silkeborg. Tilladelserne er på plads, men før at byggeriet kan starte ønskede banken at få borgerne i områdets accept.

Det skete her til aften til et byting i JYSK Arena, hvor borgerne i Silkeborg fik info og fik lov til at stemme. I alt 300 personer valgte at møde op.

- Vi har sat det her i gang, fordi der er en del højhuse på vej her i byen, og vi er så en af de virksomheder, der har fået mulighed for det. Men før vi går i gang, så vil jeg have testet af, om også vi har befolkningen med os, hvis vi vælger at udnytte den mulighed, som vi har fået, fortæller direktør i Jyske Bank Anders Dam.

De har fået tilladelse til byggeriet fra kommunen, men alligevel valgte de at holde mødet.

- Jeg har fået en del tilkendegivelser fra folk, som er bekymrede for byens udvikling. Derfor synes vi, at det er en god idé lige at teste af med et byting, hvilken stemning der er, forklarer han.

Omkring 300 borgere havde valgt at tage turen til arenaen.
Omkring 300 borgere havde valgt at tage turen til arenaen.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

12 etager

Højhuset skal bygges på en gammel industrigrund, hvor virksomheden Neckelmann indtil 2008 producerede garn. Jyske Bank købte grunden i 2014, og de har allerede opført en stor kontorbygning på stedet.

I salen til bytinget fik publikum så mulighed for at stemme.

- Det er en vejledende afstemning, for vi lægger ikke helt vores beslutningskraft her i bytinget. Men vi lytter meget til det, og vi lytter også meget til argumenterne, forklarer Anders Dam.

Resultatet af afstemningen blev, at 49 procent stemte ja til højhuset og 51 stemte nej. Et resultat som Anders Dam var fortrøstningsfuld overfor.

- Man kan ikke sige, at resultatet gav meget, for det endte jo nærmest uafgjort. Men jeg føler dog, at når jeg hører argumenterne fra begge sider, at der hvor vi har tænkt os og har mulighed for at opføre et højhus, det er nok der, hvor der vil være mindst modstand i byen, siger han.

Han mener dog stadig, at resultatet kan bruges til noget.

- Jeg kan bruge det til at konstatere, at inde i centrum er folk imod, at der skal bygges højhuse, men jeg tror, at der er mere enighed, hvis vi vælger at udnytte vores mulighed, siger han.

Anders Dam vil endnu ikke afsløre, om byggeriet bliver til noget.

2:21