VIDEO: Silkeborg-nazister bortvist fra fodboldkamp

Højreekstremistisk propaganda og "sieg heil"-råb får nu 1. divisionsklubben Silkeborg IF til at udelukke fans resten af året. (Billede fra youtube.com)

Silkeborg IF har givet karantæne til to personer, efter de i lørdagens udekamp mod Brønshøj havde medbragt et banner med en højre-ekstrem politisk parole og lavede upassende tegn og fagter, da der opstod tumult ved udgangen. Det skriver Silkeborg IF på klubbens hjemmeside.

Ifølge det venstreorienterede researchkollektiv REDOX stod der "Good Night Left Side" på banneret, og det er ifølge REDOX en nazistisk parole. Ligeledes blev der opfordret til vold mod venstreorienterede, og råbt "sieg heil", da den nazistiske gruppe under tumult blev ført ud af stadion.

Flere involveret

- Silkeborg IF Invest A/S tager på det skarpeste afstand fra episoderne og den højre-ekstreme holdning, de er udtryk for. Silkeborg IF Invest A/S ønsker ikke på nogen som helst måde at blive associeret med sådanne holdninger og en sådan adfærd, skriver Silkeborg IF på klubbens hjemmeside.

Klubben erkender, at der var en gruppe på mellem fire og fem personer involveret, men at der kun er håndfaste beviser på de to, der har modtaget karantænen.

Se video af episoden herunder (Fra youtube.com)

 

2014.05.03 Nazistiske Silkeborg fans smidt ud fra Brønshøj kamp på Tingbjerg Park