Vejdirektoratet: Vi tager støjforholdene meget alvorligt

Tre konkrete tiltag skal nu hjælpe naboerne til motorvejen.

Vejdirektoratet er i fuld gang med at undersøge, om det er muligt at komme de støjplagede naboer til motorvejen i Silkeborg til undsætning.

Det skriver direktoratet i en pressemeddelelse. 

TV MIDTVEST fortalte tirsdag, hvordan en gruppe naboer oplever store gener ved at bo ved siden af motorvejen, og de har derfor været en tur på Christiansborg for at bede folketingspolitikerne om hjælp.

Direktoratet skriver nu, at man undersøger, om det er muligt at lave yderligere tiltag for at dæmpe støjen.

- På baggrund af nærmere undersøgelser kan det konstateres, at der er en række forhold ved motorvejsprojektet, der gør, at støjsikringen ikke lever op til det, som beboerne kan forvente, står der i pressemeddelelsen.

Vejdirektoratet vil koncentrere sig om tre forhold.

Se indslag om de støjplagede naboer her.

* På den strækning, hvor motorvejen er gravet ned, undersøger man muligheden for at sætte støjabsorberende materiale på støttevæggene. Forventet pris: 20-25 millioner kroner.

* Man undersøger muligheden for støjdæmpning i området omkring Sensommervej. Pris 3-5 millioner kroner.

* Man revurderer, hvilke ejendomme der kan søge tilskud til facadeisolering, herunder Silkeborg Højskole. Forventet pris: 10 millioner kroner.

- Vi vil inden for kort tid tage stilling til den endelige udformning, for der er ingen tvivl om, at vi tager støjforholdene omkring Silkeborgmotorvejen meget alvorligt og vil iværksætte forskellige løsninger, der kan hjælpe de berørte borgere, siger anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.