Væbnet røveri mod Thisted-bus

Søndag aften blev 888-ekspresbussen fra Thisted til København udsat for et væbnet røveri. Foran talrige vidner truede en ung røver med pistol bussens chauffør til at udlevere lidt over 1000 kroner. Politiet er nu på jagt efter røveren.

I gruppen af mennesker i Ans, der ved 22-tiden ventede på bus 888 fra Thisted, stod en 18-20 årig mand. Da bussen ankom og chaufføren sted ud for at læsse bagage på bussen, trak den unge mand en pistol frem mod chaufføren.

Den unge pistolbevæbnede mand truede chaufføren til at udlevere kontanterne i bussen på lidt over 1000 kroner. Kort derefter stak manden af i retning mod Viborg i en mørk VW Golf.

En knap halv-fuld bus med vidner kunne fortælle politiet, at røveren var en 18-20 årig mand, der talte med udenlandsk accent. Han bar en hvid jakke eller hættetrøje med mønster på ryggen.

Mens røveren ventede på bussen røg han angiveligt flere cigaretter. Derfor har politiet nu sendt flere cigaret-skodder til tekniske undersøgelser for DNA. Er røveren kendt i politiets register, vil sagen således være et stort skridt nærmere sin opklaring, vurderer vagtchefen ved midt- og vestjyllands politi.

Chaufføren var selvsagt rystet efter oplevelsen. Der er tale om en erfaren chauffør fra Thisted, der allerede i aftes modtog krisehjælp. Men chaufføren har tilsyneladende allerde rystet oplevelsen så meget af sig, at han igen i dag vil være at finde bag rettet i 888-bussen mod København, fortæller direktøren for Abilskou A/S, Jess Abildskou, der blandt andet driver linie 888.

Også direktøren er dybt rystet over hændelsen. Det har særligt været et chok for virksomheden, at mennesker er rede til at begå væbnet røveri for så lille et pengebeløb. Jess Abildskou fortæller, der er installeret videoovervågning i selskabets busser, netop for at sikre chaufførerne. Men da røveriet foregik udenfor bussen, er hændelsen ikke at se på overvågningsbillederne.

Politiet ser med stor alvor på sagen, da der, trods det røvede beløbs størrelse, var tale om et væbnet røveri.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.