Uheld spærrer motorvej - sukkervæske skal spules af kørebanen

OPDATERET: Ingen er kommet alvorligt til skade, men den siruplignende væske skal spules væk fra vejen, og det kommer til at tage noget tid.

Bilen er kørt op bag i en tankbil, der har lækket en siruplignende væske. Foto: Peter Erfurt, 24-7news

En bil er mandag middag kørt op bag i en tankvogn med 26.000 liter sukkeraffald fra spritproduktion, som nu er smurt ud over et tilkørselsspor til motorvejen ved Hårup øst for Silkeborg.

Uheldet er sket i et tilkørselsspor ved Borgdalsvej i vestgående retning, og motorvejen skal nu spærres, så redningsmandskabet kan få plads til at spule den brunlige væske væk.

- Det kommer til at tage noget tid. Jeg vil tro, at det godt kan tage minimum en time. Måske mere, forklarer vagtchef Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

To hjemmeværnsfolk er tilkaldt. De skal sammen med en skiltevogn dirigere trafikken, så længe rengøringen af motorvejen finder sted.

Smerter i hoften

Umiddelbart har uheldet ikke medført alvorlig personskade, men føreren af bilen, der er kørt op bag i lastbilen, har klaget over smerter i hoften.

Derfor skal han til tjek på sygehuset.

Mens oprydningsarbejdet foregår, er kun ét af sporene åbent på motorvejen.

Sukkeraffaldet - der har konsistens som en tynd form for sirup - bliver i øvrigt blandet i gylle, inden det køres ud på marken. Lækagen er ikke til gene for miljøet.