Udvisningsdømt frikirkepræst anker dom

En sag om seksuelle krænkelser af unge skal nu for landsretten.

Den 30-årige tidligere frikirkepræst anker nu sin dom.

Tre et halvt års fængsel, erstatningskrav og udvisning af Danmark.

Læs også Tidligere frikirkepræst idømt tre et halvt års fængsel og udvist

Sådan lød dommen mod en tidligere frikirkepræst i Byens Kirke i Silkeborg, Christian Laursen Raburn, da han den 6. marts fik sin dom for en serie af seksuelle krænkelser mod otte unge under 18 år.

Den dom anker han nu til frikendelse, bekræfter de otte ofres advokat Karen Marie Jespersen.

At han anker den til frifindelse betyder, at hele sagen skal gå om, og landsretten nu skal tage stilling til både skyldsspørgsmålet og strafudmålingen. Herunder skal Karen Marie Jespersens klienter, de otte unge mennesker, endnu en gang vidne.

- Sådan er vores retssystem. Jeg tænker, mine klienter gerne ville have undgået en omgang til, men nu lever vi i et retssamfund, og sådan er det, siger hun.

Her lå Byens Kirke. Frikirken ejer ikke længere bygningerne. Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Seksuelle krænkelser

Christian Laursen Raburn har under sagen erkendt at have haft et seksuelt forhold til flere af de unge, der alle var mellem 15 og 18 år på tidspunktet. Han har i retten forklaret, at der var en "udfordringskultur" i frikirken, hvor han og de unge udfordrede hinanden til at gøre grænseoverskridende ting. 

Selv om den 30-årige erkendte de fleste forhold i anklageskriftet, har han nægtet sig skyldig i anklagen om, at han skulle have brugt sin stilling til at udøve magt over de unge. Han har forklaret, at der var ligeværdighed i forholdene, og at ingen blev tvunget til noget. 

Sagen skal nu for landsretten.

SAGEN INDTIL VIDERE

  • I 2010 begyndte Midt- og Vestjyllands Politi at modtage anklager mod præsten om seksuel omgang med mindreårige. Oplysningerne var dog for sparsomme til, at politiet på dette tidspunkt kunne anholde ham. 
  • I 2011 forlader han landet og tager til USA for at starte en ny menighed op. 
  • I 2012 voksede antallet af anklager mod præsten, men der kom stadig ikke en sigtelse af præsten. 
  • Derefter lå sagen stille indtil begyndelsen af 2016, hvor flere unge stod frem og fortalte politiet om seksuelle overgreb begået af præsten. 
  • I september 2016 blev præsten anholdt i USA på nogle anklager om gambling og servering af alkohol til mindre-årige i delstaten Florida. 
  • Tirsdag den 7. marts 2017 blev han anholdt i Billund Lufthavn, efter han er rejst hjem fra USA. 
  • Onsdag d.en 8. marts 2017 blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Viborg. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger. 
  • Den 6. marts 2018 idømmes han tre et halvt års fængsel, erstatningskrav og udvisning af Danmark.
  • Den 13. marts 2018 ankes sagen til frifindelse. 

Læs også Mor efter udvisningsdom: Jeg er jublende lykkelig