Tyve-razzia: Litauere anholdt

Midt- og Vestjyllands Politi fangede i aftes to litauere, der øjensynligt var på tyvetogt. Anholdelsen kommer efter en større indsats mod tyverier.

Ved 19-tiden fredag aftes lykkedes det politiet at fange to litauere, der tilsyneladende var på tyvetogt.

Under en større razzia, der netop havde til formål at fange indbrudstyve på arbejde, stødte en patrulje i aftes i Silkeborg på en bil med to litauere.

De to litauere, der begge er omkring 20 år, havde både lommelygter, handsker, en GPS med forskellige adresser samt en pose med mønter. Desuden fandt politiet en peberspray i bilen.

Politiet er overbeviste om, at de to var på tyvetogt, ikke mindst fordi litauernes mobiltelefoner var adskilt, sådan at telefonerne ikke kan spores.

Efterforsker nærmere

Politiet er netop nu i gang med at efterforske sagen nærmere. De to er mistænkt for indbrud, og selvom det skulle vise sig, at politiet ikke kan sættes i forbindelse med konkrete indbrud, så kan de alligevel risikere at blive dømt.

- Det er mulighed at få dem dømt for at have udvist kriminel hensigt, altså forsøgt på tyveri. Men det er op til en dommer at vurdere, om beviserne er stærke nok til det, siger Jens Claumarch, der er vagtleder hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Litauerne risikerer desuden en straksbøde for overtrædelse af våbenloven, da det ikke er lovligt at bære peberspray.

En del af en tyvebande?

Vagtlederen fortæller, at de to anholdte efter politiets opfattelse er en del af et større netværk. De to har ikke dansk cpr-nummer, så de er sandsynligvis kørt til Danmark for at begå indbruddene.

- Der er uden tvivl nogen, der sidder bagved og trækker i trådene. De to er meget sandsynligt en del af et større netværk, fortæller Jens Claumarch.

De to litauere vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

Tyverazzia

Anholdelsen sker i forbindelse med en større razzia, der netop havde til formål at fange tyvebander på arbejde. Politiets indsats foregår netop nu, fordi tidligere år har vist, at julemåneden er højsæson for indbrud i det Midt- og Vestjyske.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.