Tyve anholdt i feriehus: Hunde fandt sække med airbags

To litauere er blevet pågrebet og anholdt af politiet i et feriehus ved Silkeborg. I området fandt politihunde adskillige tyvekoster.

Lørdag kort før middag kunne Midt- og Vestjyllands Politi anholde to litauiske mænd i 20'erne i et feriehus ved Silkeborg. Flere dages efterforskning havde ledt politiet i retning af, hvor tyvene befandt sig. Da politiet pågreb mændene, fandt hundepatruljer samtidig flere sække med tyvekoster i området, der var forsøgt gemt af vejen. 

- Tyvekosterne består primært af airbags og infosystemer til biler. Det er effekter, som har en stor gensalgsværdi, konstaterer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær. 

Politiet har lokaliseret nogle af de steder, hvor biludstyret er blevet stjålet fra. Det drejer sig om flere bilforhandlere i det vestlige og nordlige Aarhus.

Efterlyser gerningssteder

Ifølge vagtchefen er tyvene også blevet set i Herning og Ikast-området, og da politiet stadig mangler ejerne til flere af de stjålne airbags, opfordrer politiet især bilforhandlere til at kontrollere deres biler.  

- Vi mangler flere gerningssteder, hvor udstyret er blevet stjålet fra. For vi har fundet mange flere tyvekoster, end vi har gerningssteder, siger Simon Skelkjær. 

De to litauiske mænd fremstilles i grundlovsforhør søndag.

Opdateret 18. marts 16:51: De to litauere er varetægtsfængslet i fire uger. 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.