Tyv nød tilværelsen som fastligger

En 19-årig mand skal i grundlovsforhør ved middagstid onsdag efter blandt andet at have brudt ind i en campinvogn og overnattet der flere nætter med skarpladte våben.

Midt- og Vestjyllands Politi forsøger onsdag at få en 19-årig mand fra Silkeborg sat bag lås og slå. Manden brød i perioden 22. august til 3. september ind i en campingvogn på Hessellund Sø-camping ved Karup og boede i campingvognen nogle dage. Da det fastliggende par kom ud på campingpladsen til deres vogn, fandt de to skarpladte våben i vognen - en salonriffel, en jagtriffel og ammunition til begge dele. Våbnene viste sig at stamme fra et villaindbrud begået i Silkeborg midt i august. Indbrudstyvens tegnebog lå også i campingvognen.

Mistænkt for smykketyverier

Den 19-årige indbrudstyv vidste godt selv, han havde mistet sin tegnebog, og det fik ham til at melde sig selv. Politiet havde i forvejen manden i kikkerten, efter man 30. august fandt en hel masse smykker i et kælderrum under en opgang midt i Silkeborg - en opgang, hvor den 19-årige har boet. Politiet mener, de mange smykker stammer fra en række villaindbrud.

Overnattede også i villa

Manden er også sigtet for den 3. september at have brudt ind i en villa i Sunds. Også her skulle han have overnattet. Nu håber Midt- og Vestjyllands Politi at få manden varetægtsfængslet, så politiet kan få efterforsket sagen om de mange smykker.