Tre mænd varetægtsfængslet for vold mod SKAT-medarbejder

De tre mænd, som blev anholdt i forbindelse med SKAT-overfaldet i marts måned, blev varetægtsfængslet i fire uger. De har kæret afgørelsen.

Foto: Erik Refner/Scanpix

I marts måned blev en medarbejder i SKAT overfaldet udenfor sit hjem ved Silkeborg. I dag blev tre mænd i forbindelse med den sag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Herning. 

De tre mænd på henholdsvis 28, 36 og 47 år blev ved et seks timer langt grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger. Den afgørelse ankede alle tre til landsretten. 

De blev sigtet for "i forening at have planlagt og udøvet vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter begået mod nogen i offentlig tjeneste eller hverv". De nægter sig også alle skyldige i sagen. 

Dørene blev, efter sigtelserne var blevet læst op, lukket for offentligheden af hensyn til den videre efterforskning i sagen. 

Læs også Tre mænd anholdt for overfald på SKAT-medarbejder

Specialanklageren ved Midt- og Vestjyllands Politi gjorde efter grundlovsforhøret opmærksom på, at det her er som en meget voldsom sag. 

- Der er tale om en usædvanligt grov sag, hvor flere gerningsmænd efter vores overbevisning har planlagt og udført et overfald mod en kvindelig medarbejder fra SKAT i hendes fritid og med baggrund i hendes arbejde, sagde Lise Hebsgaard. 

I oplæsningen af sigtelserne fremgik det, at en af de tre sigtede havde tilskyndet de to andre til overfaldet. En af dem havde holdt vagt foran medarbejderens hjem, mens den anden iklædt maskering havde tildelt den kvindelige medarbejder i SKAT adskillige knytnæveslag.