​Tre handlekraftige skolepiger indstillet til dusør

Tre piger på ni år hjalp mandag politi og eftersøgningshold med at finde en dement kvinde på 83 år. Nu indstiller Midt- og Vestjyllands politi dem til dusør.

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne anerkende tre ni årige skolepigers indsats, efter at de mandag eftermiddag ringede til politiet, fordi de havde fundet en 83-årig kvinde sovende under en busk på Dybdal Skovvej i Resenbro ved Silkeborg. Den 83-årige kvinde var dement og havde været meldt savnet siden hun søndag ved middagstid forsvandt fra sit plejehjem i Silkeborg.

- De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats. På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde. Deres engagement og handlekraft er langt ud over, hvad man kan forvente af børn i den alder. Det vil vi gerne takke dem for ved at indstille dem til en dusør, siger Jens Langdal, leder af Silkeborg Lokalpoliti.

Et korps af politifolk - herunder hundepatruljer og helikopter - var søndag og mandag sammen med frivillige, Hjemmeværnet, pårørende og Beredskabsstyrelsen i gang med at lede efter den demente kvinde. Pigerne roses også for, at de på eget initiativ valgte at deltage i denne eftersøgning, der på det tidspunkt havde været i gang i over et døgn. De tre skolepiger kan nu se frem til et symbolsk pengebeløb som belønning for indsatsen.

Midt- og Vestjyllands Politi er sammen med resten af eftersøgningsmandskabet taknemmelig for al den opbakning og hjælp, lokale borgere og andre ildsjæle har ydet i forbindelse med denne eftersøgning.

- I sådan en situation, hvor en hjælpeløs borger er forsvundet i mange timer, tikker uret. Det er derfor afgørende, at borgerne hjælper os med observationer eller ligefrem deltager i selve eftersøgningen. Derfor skal der også lyde en stor tak til samtlige frivillige, der har deltaget i eftersøgningen, siger Jens Langdal.

Midt- og Vestjyllands Politi vil også gerne rette en tak til REMA 1000-Købmanden i Resenbro, der stillede sin p-plads til rådighed for politiets køretøjer og udviste en enorm gæstfrihed ved at servere forfriskninger for eftersøgningsholdet, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

TV MIDTVEST har tidligere vist indslag med pigerne.

Hele dagen har politiet søgt efter en 83-årig, dement kvinde ved Silkeborg. Hun blev fundet i live omkring klokken 16:

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.