Traktor ville rydde op på sporet - så ramte toget

Vagtchefen ved Midt og Vestjyllands Politi glæder sig over, at alle slap uskadte, da tog kolliderede med frontlæsseren på en traktor.

Opdatering

  • Midt- og Vestjyllands Politi fortæller nu, at toget bragede sammen med frontlæseren på en traktor, der skulle hente en bigballe, den havde tabt på skinnerne. Oprindelig havde politiet på det sociale medie X meldt ud, at det udelukkende var en bigballe, toget havde ramt.

- Det kunne være gået helt galt, så vi er meget lettede over, at ingen er kommet til skade. Hverken landmanden, lokoføreren eller passagerne.

Det siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jeppe Holgersen efter en dramatisk hændelse sent fredag aften ved Dynæsvej mellem Silkeborg og Laven, hvor et tog kolliderede med frontlæseren på en traktor og derfor blev afsporet.

- Der sker det, at landmanden taber en rundballe på sin mark, og den ruller så ned ad marken og lander på skinnerne. Da landmanden så kører ned og forsøger at fjerne ballen, så er det i samme øjeblik, at toget kommer. Det er helt vanvittigt uheldigt, siger vagtchefen.

Tidligere fredag aften var TV MIDTVEST i kontakt med pressefotograf Daniel Wolf. Han fortalte, at han ankom til stedet omkring en halv time efter uheldet, der fandt sted omkring klokken 22. Daniel Wolf fortalte, at 20-25 passager allerede da var ude af det afsporede tog. 

- Alle de personer, jeg har set, er gået herfra og er gået op mod en større vej, hvor de tilsyneladende bliver hentet af en togbus. De fortalte, at de var blevet lovet, at der ville komme en bus og hente dem, siger Daniel Wolf.

0:12