Traktor kørt i å: 75-årig mand fanget under vand og reddet af lystfiskere

En traktor endte lørdag eftermiddag i Gjelå ved Fårvang i forbindelse med græsslåning. To lystfiskere reddede traktorføreren, der var fanget under vand.

Traktor i å
Foto: Presse-fotos.dk

Lørdag eftermiddag ved 17.15-tiden var en 75-årig mand i gang med at slå græs langs Gjelå tæt på Truust Mølle Fiskepark. På et tidspunkt mistede han kontrollen over traktoren, der endte i åen.

- Manden blev fanget under traktoren og under vandet, men to lystfiskere fik skubbet traktoren så meget væk, at de kunne holde mandens hoved over vandet, indtil folk fra brandstationen i Fårevang ankom, siger Andreas S. Jørgensen, der er indsatsleder hos Midtjysk Brand & Redning.

Da den første assistance kom frem, kunne traktoren flyttes så meget, at den 75-årig mand kunne reddes op af åen.

- De to fiskere har i den grad bidraget til at redde mandens liv, siger indsatslederen.

Ifølge vagtchefen fra Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, blev den 75-årige traktorfører kørt til sygehuset i Viborg med en formodning om, at han havde brækket den ene arm.

Kamp mod miljøforurening

Midtjysk Brand & Redning havde i alt 14 mand på stedet, og efter traktorføreren var reddet op, kæmpede de med at få traktoren op fra åen og begrænse forureningen med olie og diesel i Gjelå.

- Det er løbet 800 meter i åen, men med flydespærringer fik vi det stoppet, inden det løb ud i Gudenåen. Vi har haft en slamsuger på stedet, der har fjernet forureningen fra Gjelå, siger Andreas S. Jørgensen.

Oprydningen efter ulykken var overstået omkring klokken 19.30