Trafikdrab: Føreren af bilen mangler stadig

Lokalpolitiet i Silkeborg har endnu ikke set noget til den 22-årige mand, der er efterlyst og mistænkt at have påkørt og dræbt en 68-årig kvinde.

Politiet har nu afhørt to unge mænd, der begge hævder at have været passagerer i den bil, der fredag aften påkørte en 68-årig kvinde i Silkeborg, som efterfølgende omkom af sine kvæstelser.

En tredje mand, der efter sigende skulle have siddet bag rattet, har endnu ikke meldt sig hos politiet.

- Vi har været i kontakt med hans advokat flere gange. Lørdag meldte de ud, at de ville komme ind på stationen til afhøring samme dag, men vi så aldrig noget til dem. Søndag ringede advokaten igen og sagde, at de ville komme ind på stationen. Men vi har endnu ikke set noget til dem.

Sådan forklarer John Toft, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Silkeborg, mandag formiddag. Også i dag har manden fortalt til politiet, at han har i sinde at møde op hos politiet.

Politikommissæren kan ikke komme yderligere ind på, hvad de resterende to mænd, der er henholdsvis 17 og 22 år gamle, har fortalt under afhøringerne søndag aften.

Eftersøges i København

Politiet leder nu efter den 22-årige mand i hele landet, men har fået flere indikationer om, at han befinder sig i Københavnsområdet.

- Vi samarbejder bl.a. med Københavns Politi, der eftersøger ham på nogle relevante adresser i hovedstadsområdet, fortæller John Toft. 

I mellemtiden fortsætter politiarbejdet i Silkeborg:

- Vi skal have styr på de tekniske undersøgelser og vidneafhøringer. Vi skal have undersøgt, om de to mænds forklaringer holder vand. Flere har overværet uheldet, og deres vidneforklaringer skal vi også have samlet op på, slutter han.

De tekniske undersøgelser skal bl.a. fastslå, hvor hurtigt bilen kørte, da den 68-årige kvinde blev ramt.

Den ene af de to passagerer, der allerede er blevet afhørt, har tidligere fortalt til politiet, at bilen på et tidspunkt kørte i nærheden af 140 km/t.

Politikommissæren opfordrer i øvrigt borgere, der kan have kendskab til, hvor den 22-årige mand befinder sig, til at kontakte politiet.

Manden kommer fra Skive og er ifølge John Toft godt kendt af politiet fra tidligere forhold.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.