Tour-rytter vil vinde: PostNord Danmark Rundt begynder i Silkeborg i dag

Årets udgave af cykelløbet PostNord Danmark Rundt både starter og slutter i Silkeborg i dag.

Når den danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt onsdag stiller til start i PostNord Danmark Rundt i Silkeborg, er det med en målsætning om at vinde hele løbet. Den 25-årige dansker, der til daglig kører for Katusha, er under løbet i Danmark kaptajn for det sammensatte danske hold, Team PostNord Danmark.

- Jeg kører for at vinde. Det er mit mål. Jeg tror, jeg har niveauet og formen til at tage den samlede sejr, siger Würtz Schmidt, der tidligere på sommeren kørte Tour de France for første gang.

Den vurdering er landstræner Anders Lund enig i.

- Han er dygtig til at køre den her type cykelløb, og han kører en god enkeltstart, så på den måde ligger løbet rigtig godt til ham. Han er inde i en rigtig god periode og har fået godt gang i cyklen de seneste par måneder. Så han har rigtig gode forudsætninger for at gøre det godt, siger han.

Tour-deltagelse både godt og skidt   

Selv om Tour de France har givet Würtz en masse erfaring, kan grand tour-deltagelsen dog også blive hans udfordring i forhold til at kæmpe med om den samlede Danmark Rundt-sejr, siger Anders Lund.

- Han har været i form i lang tid, så det springende punkt bliver, om formen holder hele vejen til slutningen af august. Det kan godt blive en udfordring for ham. Det er slidsomt at køre Touren, siger han.

Men træthed bliver ikke et problem, lover Mads Würtz Schmidt.

- Jeg er selvfølgelig træt. Men lige så snart jeg kommer op på cyklen, fungerer det hele. Der har jeg det godt og har god power. Og så er det her mit sidste løb inden en lille pause, så jeg kan lige give den det sidste. Jeg er meget opsat og har ladet mentalt op til løbet siden Touren sluttede, siger han.

Start og slut i Silkeborg

Dagens etape begynder fra Silkeborg klokken 13.20, og ruten går blandt andet forbi Kjellerup, Ans og Bjerringbro. Ruten er 170 kilometer og omkring klokken 17.00 slutter etapen med tre omgange på 5,3 kilometer i Silkeborg.

3. etape bliver starter fredag i Holstebro og kommer blandt andet forbi Sørvad, Aulum, Sunds, Ikast og Ejstrupholm inden rytterne kører over målstregen i Vejle.

Etapeløbet slutter søndag på Frederiksberg.

Kort over årets etaper i PostNord Danmark Rundt
Kort over årets etaper i PostNord Danmark Rundt
Foto: PostNord Danmark Rundt

Her er en liste over de seneste ti års vinder af Danmark Rundt


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.