Tobaksvirksomhed i Silkeborg solgt til Sverige

Brødre sælger succesvirksomhed til svensk tobaksgigant

V2 Tobacco i Silkeborg betegnes som et sandt erhvervseventyr Foto: Arkiv

En af de seneste års mest succesfulde erhvervsvirksomheder i Silkeborg, V2 Tobacco, er blevet købt af den svenske tobaksgigant Swedish Match.

Virksomheden der blev etableret i 2006 af de to brødre, Marc og Patrick Vogel, producerer et bredt sortiment af snus og tyggetobak, som eksporteres til 25 lande.

V2 Tobacco har siden starten øget omsætningen støt og roligt, og havde i fjor et overskud på 38 millioner kroner, før skat.

Pris ikke oplyst

Købsprisen på Silkeborg-virksomheden er ikke oplyst, men det er en tilfreds chef for Swedish Match, der har skrevet under på slutsedlen.

- Vi er meget begejstrede for handlen, siger administrerende direktør Lars Dahlgreen i en pressemeddelelse. V2 Tobacco passer perfekt ind i vores eksisterende organisation, og vi ser frem til at handlen kan føre vores virksomhed et stort skridt videre.

Mulighed for vækst

Hos V2 Tobaccos direktør, Marc Vogel, er der også glæde over salget.

- Det har været vigtigt for os at finde en køber, som deler vores værdier og ambitioner for fremtiden. Med deres historie, kompetencer og arbejdet med produktudvikling, vil Swedish Match give os bedre muligheder for at gro og vokse, siger Marc Vogel.

I følge oplysningerne i pressemeddelelsen fortsætter virksomheden i Silkeborg med den hidtidige ledelse og organisation, der tæller omkring 60 ansatte.

Swedish Match er en børsnoteret virksomhed, der har eksisteret i mere end 100 år.