Tip fra udlandet afslører muligt overgreb på femårig

En 51-årig mand sigtes for overgreb mod sin femårige steddatter. Han er fredag blevet fængslet.

Gennem lidt over to måneder blev en femårig pige i sommer ifølge politiets sigtelse udsat for seksuelle overgreb fra sin stedfar i Silkeborg.

Den 51-årige mand er nu blevet anholdt, og fredag blev han stillet for en dommer ved Retten i Viborg med krav om varetægtsfængsling.

Midt- og Vestjyllands Politi er indtil videre noget tilbageholdende med at give oplysninger i sagen. Men kommunikationsrådgiver Mette Helm oplyser, at det er et tip fra udenlandsk politi, som har ført til anholdelsen.

Hvad det nærmere dækker over, vil hun ikke komme nærmere ind på.

Senioranklager Claus Benner fortæller, at det er af hensyn til den videre efterforskning af sagen, at man indtil videre holder oplysningerne tæt ind til kroppen.

Den 51-årige mand er sigtet for overtrædelse af straffelovens voldtægtsparagraf ved at have haft andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 12 år.

Straffeloven regner altid samleje eller andet seksuelt forhold som voldtægt, når barnet er under 12 år, også selv om der ikke er anvendt vold, trusler eller tvang.

Derudover er stedfaren sigtet efter en paragraf, som blandt andet forbyder stedforældre at have samleje med stedbørn under 18 år.

Også straffelovens paragraf om blufærdighedskrænkelse er manden blevet sigtet for.

Overgrebene er ifølge sigtelsen sket i perioden fra 28. juni til 7. september 2017.

Claus Benner fortæller, at retten bestemte, at fredagens grundlovsforhør skulle holdes for lukkede døre.

- Det var af hensyn til den forurettede for ikke at udsætte hende for unødig krænkelse, fortæller senioranklageren.

Han vil derfor ikke komme ind på, hvad der er kommet frem under retsmødet. Dog oplyser han, at stedfaren har erkendt sig skyldig i dele af sigtelsen.

Retten valgte at varetægtsfængsle den 51-årige mand. Han skal foreløbig sidde fængslet frem til den 27. marts.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.