Tillidsmand efter møbelfabriks konkursbegæring: - En virkelig øv-dag

Møbelvirksomhed Tvilum er begæret konkurs til stor overraskelse for både tillidsmand og fagforeningsformand. Nu går 700 medarbejdere en usikker fremtid i møde.

Efter flere år med dårlig økonomi blev møbelvirksomheden i dag begæret konkurs. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix

Jens Svenningsen, formand for 3F Silkeborg, er dybt overrasket over konkursen. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

1 af 2

Møbelvirksomheden Tvilum er blevet begæret konkurs efter flere år med dårlig økonomi. Tvilum sendte i dag mere end 700 medarbejdere hjem fra arbejde, og senere på eftermiddagen kom den endelig dom så - møbelvirksomheden er truet af konkurs. 

- En øv-dag. En virkelig øv-dag.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra fællestillidsmanden på Tvilums fabrik i Fårvang, Frank Andersen.

- Det kommer som en overraskelse, at man drejer nøglen og siger, at der ikke flere penge, I kan godt gå hjem. Det er overraskende, fortsætter han. 

Læs også Møbelfabrikken Tvilum er begæret konkurs

Og han er ikke den eneste, der er overrasket. Konkursbegæringen kommer også bag på den lokale fagforeningsformand 

- Jeg er for det første dybt overrasket, og så synes jeg også det er umådeligt trist. Jeg tænker på alle de familier, der bliver smidt ud i en utryghed.

- Vi er blevet ringet op i hundredvis af gange af medarbejdere, som er forvirrede, utrygge og ikke ved, hvad der sker, fortæller formanden for 3F i Silkeborg, Jens Svenningsen. 

Læs også Tvilum i krise: Sender 700 medarbejdere hjem

Tvilum, der er en af verdens største producenter af saml-selv-møbler, har, ifølge Midtjyllands Avis, mistet over 350 millioner de seneste fem år. Det har tvunget virksomheden i knæ, men fagforeningen håber til det sidste, at virksomheden består.

- Jeg håber i den grad, at det lykkes at videreføre virksomheden. Det har vi brug for i vores område, siger Jens Svenningsen.

Lige nu arbejder konkursboet på at sælge virksomheden og bevare nogle af arbejdspladserne på den største produktionsvirksomhed i Silkeborg Kommune. Foreløbigt er medarbejderne kaldt til møde på mandag, hvor de vil få en fælles orientering.

TV MIDTVEST har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i Tvilum, men trods flere henvendelser er de ikke vendt tilbage.