Tillidsmand efter møbelfabriks konkursbegæring: - En virkelig øv-dag

Møbelvirksomhed Tvilum er begæret konkurs til stor overraskelse for både tillidsmand og fagforeningsformand. Nu går 700 medarbejdere en usikker fremtid i møde.

Møbelvirksomheden Tvilum er blevet begæret konkurs efter flere år med dårlig økonomi. Tvilum sendte i dag mere end 700 medarbejdere hjem fra arbejde, og senere på eftermiddagen kom den endelig dom så - møbelvirksomheden er truet af konkurs. 

- En øv-dag. En virkelig øv-dag.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra fællestillidsmanden på Tvilums fabrik i Fårvang, Frank Andersen.

- Det kommer som en overraskelse, at man drejer nøglen og siger, at der ikke flere penge, I kan godt gå hjem. Det er overraskende, fortsætter han. 

Og han er ikke den eneste, der er overrasket. Konkursbegæringen kommer også bag på den lokale fagforeningsformand 

- Jeg er for det første dybt overrasket, og så synes jeg også det er umådeligt trist. Jeg tænker på alle de familier, der bliver smidt ud i en utryghed.

- Vi er blevet ringet op i hundredvis af gange af medarbejdere, som er forvirrede, utrygge og ikke ved, hvad der sker, fortæller formanden for 3F i Silkeborg, Jens Svenningsen. 

Tvilum, der er en af verdens største producenter af saml-selv-møbler, har, ifølge Midtjyllands Avis, mistet over 350 millioner de seneste fem år. Det har tvunget virksomheden i knæ, men fagforeningen håber til det sidste, at virksomheden består.

- Jeg håber i den grad, at det lykkes at videreføre virksomheden. Det har vi brug for i vores område, siger Jens Svenningsen.

Lige nu arbejder konkursboet på at sælge virksomheden og bevare nogle af arbejdspladserne på den største produktionsvirksomhed i Silkeborg Kommune. Foreløbigt er medarbejderne kaldt til møde på mandag, hvor de vil få en fælles orientering.

TV MIDTVEST har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra ledelsen i Tvilum, men trods flere henvendelser er de ikke vendt tilbage.