Tidligere kollegaer med stor støtteaktion til fyret overlæge

Ulrich Fredberg blev både rørt og overvældet af de mange ansatte på Regionshospitalet Silkeborg, som i dag kørte forbi hans hjem for at vise deres støtte

De lader ikke utilfredsheden gå stille for sig, de tidligere kollegaer til den nu fyrede ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg.

Med dyt, båt og dannebrogsflag kørte en kortege af omkring 100 biler i dag forbi Ulrich Fredbergs hjemmeadresse i Tilst ved Aarhus. Alt sammen for at vise deres støtte til ex-overlægen. 

quoteDet var overvældende. Jeg er både dybt imponeret, rørt og taknemmelig.

Ulrich Fredberg, tidligere ledende overlæge, Regionshospitalet Silkeborg

- Vi skal fejre ham i dag. Fejre, at han har været en fantastisk god leder. Det er det, vi tænker på i dag, siger overlæge på diagnostisk center i Silkeborg Annett Cannon.

Men også for at signalere over for politikerne, at de mener, at fyringen er ufortjent.

- Vi vil selvfølgelig gerne have ham genansat. Uden ham havde vi ikke været Danmarks bedste mindre hospital syv år i træk, siger Annett Cannon om sin tidligere leders kvalifikationer.

Annett Cannon er overlæge på diagnostisk center på Regionshospitalet Silkeborg og havde indtil for ganske nylig Ulrich Fredberg som leder.
Annett Cannon er overlæge på diagnostisk center på Regionshospitalet Silkeborg og havde indtil for ganske nylig Ulrich Fredberg som leder.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Rørt overlæge

For at holde en coronasikker afstand havde Ulrich Fredbergs tidligere kollegaer altså valgt en lidt utraditionel metode til at sige farvel til deres afholdte leder. Nogle havde gaver med, andre nøjedes med at vinke fra bilruden, og det lange optog gjorde stort indtryk på hovedpersonen.

- Det var overvældende. Jeg er både dybt imponeret, rørt og taknemmelig, siger Ulrich Fredberg til TV MIDTVEST. 

Cirka 100 biler fyldt med tidligere kollegaer lagde i dag vejen forbi Ulrich Fredbergs bopæl i Tilst ved Aarhus.
Cirka 100 biler fyldt med tidligere kollegaer lagde i dag vejen forbi Ulrich Fredbergs bopæl i Tilst ved Aarhus.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Han håber også, at de ansvarlige for hans fyring lægger mærke til den store opbakning fra medarbejderne på sygehuset i Silkeborg.

- Et af kritikpunkterne fra hospitalsledelsen har jo været samarbejdsvanskeligheder, siger Ulrich Fredberg, mens der bliver småklukket i baggrunden fra de omkringstående, og fortsætter:

- De kan ikke have været de største i verden. Og at så mange fagpersoner bakker mig op, det bekræfter mig også i, at det, vi har gjort for kræftpatienterne, har været det rigtige.

Men ønsket fra staben om at vende tilbage i stillingen som ledende overlæge deler han dog ikke - i hvert fald ikke foreløbigt.

- Det kunne da være rart, men det bliver ikke med den hospitalsledelse, der er lige nu. Det er helt sikkert, det kommer ikke til at fungere, siger Ulrich Fredberg.

Opbakning fra regionsrådsmedlem

Udover samarbejdsvanskeligheder, har Ulrich Fredberg også fået kritik af hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt for en række procedurefejl i forbindelse med scanninger af kræftpatienter.

Den opfattelse deles dog ikke af læge og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland Jørgen Winther fra Venstre, som også var mødt op i Tilst i dag for at vise sin opbakning. Han mener i stedet, at fyringen skyldes Ulrich Fredbergs hyppige og åbentmundede kritik af hospitalsledelsen.

- Jeg kan ikke se, hvad Ulrich skulle have gjort forkert. Han har reddet nogle patienter fra at dø af kræft, det er vigtigere end at overholde nogle paragraffer, siger Jørgen Winther.

Ulrich Fredberg sidder også i regionsrådet for Venstre.

Tema

Fredberg-sagen

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.