Thomas Jensen: Steenberg taler usandt

Socialdemokraten Thomas Jensen mener, beskyldningerne om hykleri i udvisningssagen om Yiming Liu, er usande.

Tidligere i dag blev folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune, Thomas Jensen, beskyldt for at være hyklerisk, fordi han er gået ind i sagen om den 13-årige Yiming Liu fra Silkeborg, der skal rejse ud af af Danmark i morgen, fordi hun ikke kan blive familiesammenført med sin mor, sin bonusfar og bonussøskende.

Nu svarer socialdemokraten på anklagerne fra De Radikales Andreas Steenberg, i en pressemeddelelse:

- Det er med stor undren, at jeg kan se, at min kollega Andreas Steenberg, har udsendt en pressemeddelelse med et uhørt hårdt angreb på mig. Vi står med en særdeles alvorlig sag, hvor den 13-årig Yiming Liu står til at skulle udrejse af Danmark i morgen på grund af en mangelfuld sagsbehandling om familiesammenføring. Tiden er derfor ikke til politisk mudderkastning, men til at sikre, at Yiming får genoptaget sin sag og udvisningen stilles i bero, og når sagen er genbehandlet i Udlændingenævnet, så er jeg af den klare overbevisning, at Yiming Liu, i henhold til den gældende lov, kan blive familiesammenført med sin mor, bonusfar og bonussøskende, siger Thomas Jensen, og fortsætter.

Bør kunne blive med gældende lov

- Med de nye oplysninger fra Yimings skole, Hvinningdalskolen i Silkeborg, vidner det om, at Yiming på rekordtid har lært dansk, at hun efter sommerferien kan starte i en almindelig 7. klasse og dermed er fuldt ud på vej til at være integreret i Danmark. Med disse nye oplysninger er det min klare vurdering, at Yiming kan opnå familiesammenføring i henhold til den gældende lov om integrationsvurdering, siger Thomas Jensen.

Har talt med Støjberg

Thomas Jensen har allerede taget kontakt til integrationsminister Inger Støjberg, i udvisningssagen. 

- Så snart jeg blev opmærksom på sagen, sendte jeg den til hende. Og jeg har også talt med hende personligt. Det er ikke hende, der træffer afgørelse i sagen, men integrationsnævnet. Jeg håber nu, de stiller udvisningen i bero, mens der kører en ankesag, så Yiming Liu ikke skal udvises i morgen, fortæller han til TV MIDTVEST.

Thomas Jensen skriver også i pressemeddelelsen, at han mener, Andreas Steenberg taler usandt med følgende fakta:

FAKTA 1:

- Andreas Steenberg påstår i sin pressemeddelelse, at ”I sidste uge stemte Folketinget om det såkaldte tilknytningskrav, der er skyld i udvisningen, og Socialdemokraterne stemte for at bevare kravet sammen med Inger Støjberg og Dansk Folkeparti.”

- Sandheden er, at Folketingets medlemmer har ikke stemt om tilknytningskravet i sidste uge, men om 26-års reglen (som er en undtagelse til tilknytningskravet) – derudover handler 26 års reglen om ægtefællesammenføring og ikke om familiesammenføring med børn. http://www.ft.dk/samling/20161/lovforslag/L162/index.htm

FAKTA 2:

- Andreas Steenberg undlader bevidst at fortælle, at Radikale Venstre selv var med til at indføre alderskravet for integrationsvurderinger, da partiet sad i regering i 2012, skriver Thomas Jensen og fortsætter:

  •        Integrationsvurderinger har været gældende siden 2004 (vedtaget af VK-regeringen).
  •           Alderskravet på integrationsvurderinger af børn fra 6 års alderen blev indført under SRSF-regeringen i 2012, hvor Radikale Venstre stemte for en 6 års aldersgrænse: http://www.ft.dk/samling/20111/lovforslag/l150a/97/387/afstemning.htm#dok  
  •           I 2016 har Socialdemokratiet været med til at sikre, at alderskravet er hævet fra 6 til 8 år.

 

Steenberg: Jeg er ikke enig

Foreholdt Thomas Jensens udtalelser har Andreas Steenberg (RV) prompte et svar:

- Det er ikke et spørgsmål om, hvornår ting har været oppe Folketinget, i sagen. Det grundlæggende problem er, at socialdemokratiet sammen med regeringen og Dansk Folkeparti støtter, at man i stedet for at danske stasborgere har ret til at bo med hinanden, vurderer integrationspotentialet og tilknytning til Danmark, og det er derfor vi ser de her ulykkelige sager om børn, som skal skilles fra deres familie.

- Vi stemte i sidste uge om en lov, hvor vi have ændringsforslag til loven tidligere i processen. Vores forslag havde afskaffet tilknytningskravet, men Socialdemokratiet var imod, skriver Andreas Steenberg. Og han fortsætter.

- I vores regering var der en to års regel, hvor børn kunne blive sammenførte indenfor de første to år i dk. Den to års regel fjernede S sammen med DF og V i 2016.

- Altså har S inden for et til to år bidraget til at forhindre regelændringer, som kunne undgå den her slags sager, understreger Andreas Steenberg.