Storsejr sender Silkeborg tæt på Superliga-oprykning

Silkeborg tog en sikker sejr over Fredericia, og holdet behøver kun tre point mere for at sikre oprykningen.

Silkeborg tog mandag endnu et stort skridt mod oprykning til Superligaen i fodbold. Det skete med en sejr på 4-1 på udebane over Fredericia.

Lyngby og Horsens har allerede sikret sig de to første oprykningspladser, og med sejren konsoliderede Silkeborg sig på tredjepladsen med nu 57 point. De to nærmeste konkurrenter, Vejle og Vendsyssel, vandt ganske vist også mandag og er begge fire point efter med 53 point, men med bare to spillerunder tilbage og en bedre målscore ligner Silkeborg for alvor en oprykker.

Det kan klubben takke blandt andre Andreas Albers for. To gange inden for fem minutter mod Fredericia stod han placeret på rette sted i feltet og scorede, så udeholdet var foran 2-0 i første halvleg. Den føring fik dog kun lov at holde i ét minut, inden topscorer Brent McGrath udnyttede en forsvarsfejl til at reducere til 1-2 efter 23 minutter.

Straffespark sikrede sejren

Stillingen holdt til pausen, men bare to minutter efter denne sørgede Emil Scheel for, at Silkeborg igen var i front med to mål. Midtvejs øgede Nicolaj Agger til 4-1 på et straffespark, og så var der ikke meget mere at spille om i Fredericia.

Silkeborg-lejren kunne i stedet rette fokus mod de stadioner, hvor konkurrenterne var i aktion. Både Vendsyssel og Vejle var ved at dumme sig, men begge hold sikrede sig knebne sejre i slutfasen. Vendsyssel kom på hjemmebane mod FC Roskilde foran 1-0 ved Simon Okosun efter 40 minutter, men med to scoringer inden for fem minutter sørgede Bajram Fetai og Mikkel Thygesen efter pausen for, at udeholdet kom på 2-1.

Nicolas Bøgild gav Vendsyssel nyt håb med udligningen til 2-2 ti minutter før tid, og få minutter før slutfløjt scorede Simon Okosun det forløsende sejrsmål til 3-2 for Vendsyssel. I Næstved kom Vejle i sejrsposition ved Simon Nagel efter 12 minutter, inden Kasper Mertz udlignede efter 64 minutter. Ti minutter før tid scorede Christian Kudsk sejrsmålet til 2-1, der giver Vejle et lille håb om oprykning.

Silkeborg og Vejle mødes i øvrigt i sidste spillerunde.