Stor jobvækst i Silkeborg

Antallet af fuldtidsjobs i Silkeborg Kommune er nu tilbage på samme niveau som før krisen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ved årsskiftet var der i Silkeborg Kommune flere end 30.000 fuldtidsstillinger. Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge kommunen selv.

Tallet er det højeste i fem år, og det skyldes bl.a., at der i Silkeborg Kommune er skabt 1400 nye fuldtidsstillinger siden januar 2013.

Det går altså rigtig godt med beskæftigelsen i Silkeborg, og det glæder borgmester, Steen Vindum (V):

- Det er meget positivt, at det går så godt i erhvervslivet på tværs af brancher. I Silkeborg Kommune har vi forsøgt at skubbe til den positive udvikling ved at lempe byrderne for erhvervslivet. Det har vi blandt andet gjort ved at afskaffe af dækningsafgiften og sænke gebyrerne på byggesager, siger han.

Fremgangen er især tydelig inden for videnservice og rådgivning, hvor der ifølge Dansk Statistiks tal er kommet 500 nye jobs siden 2011, hvor antallet af arbejdspladser i Silkeborg Kommune nåede lavpunktet.

Positiv fremtid i vente

I Silkeborg er de overbeviste om, at udviklingen endnu ikke har toppet. En undersøgelse udarbejdet af Dansk Erhvervsfremme viser, at 30 procent af kommunens virksomheder forventer at ansætte flere medarbejdere i år.

Samtidig forventer 57 procent af virksomhederne også et bedre økonomisk resultat for 2015 end 2014.

- Begge undersøgelser bekræfter de meldinger, jeg får, når jeg hver onsdag besøger én af områdets virksomheder. Jeg synes alt i alt, det tegner meget lyst for erhvervslivet i Silkeborg Kommune, lyder det fra borgmesteren.

Kommunen forventer dog, at antallet af fuldtidsstillinger vil falde en smule i første kvartal af 2015 pga. sæsonudsving.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.