Spritbilist idømt fængsel for uagtsomt manddrab

En 38-årig mand fra Brande-området blev mandag idømt et år og ni måneders fængsel for i en trafikulykke ved Thorning i marts at have dræbt en 52-årig kvinde.

Senioeranklager, Claus Benner, forklarer her om dommen.

En 38-årig mand fra Brande modtog i dag sin dom for i marts med en promille på 1,2 og påvirket af stoffer at forårsage en tragisk trafikulykke ved Thorning, hvor en 52-årig kvinde blev dræbt. 

Ved Retten i Viborg blev Teddy Lauridsen idømt et år og ni måneders fængsel for uagtsomt manddrab. Han erkendte sig inden domsafsigelsen skyldig i alle anklager og er nu i behandling for sit misbrug. Foruden fængselsstraffen må han ikke køre bil eller knallert de næste ti år. 

- Jeg er meget tilfreds med den dom, som retten har afsagt og som afspejler den grovhed, der var i forholdet, siger senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Claus Benner.  

I retten var otte pårørende til den dræbte kvinde mødt op for at høre dommen. Forinden forklarede Teddy Lauridsen, at han boede i en campingvogn, mens han arbejdede på et byggeprojekt. Han havde drukket seks øl, inden han satte sig i bilen. Undervejs købte han to øl mere, som han drak i bilen. Han havde desuden rester af stoffer i blodet og kørte for stærkt, da ulykken skete.

Han forklarede, at ulykken skete, da han ville bukke sig ned efter en pakke cigaretter, som var gledet ned i bunden af bilen. 

Dommeren lagde i dommen særlig vægt på, at Teddy Lauridsen havde fået frataget sit kørekort på tidspunktet, hvor han påkørte kvinden, fordi han også tidligere havde kørt spirituskørsel. 

TV MIDTVEST bragte i marts et indslag dagen efter ulykken med mandens chef. 

En 38-årig mand fra Brande-området blev i dag fængslet efter en dødsulykke ved Thorning i går. I retten kom det frem, at manden ikke alene var alkoholpåvirket, men også kørte for stærkt og var frakendt sit kørekort.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.