Sportsøkonom: SIF-oprykning gavnlig for lokal konkurrence

Troels Troelsen forudser øget tilskuerinteresse for de flere jyske lokalopgør, der kommer i næste sæsons udgave af Superligaen.

Med Silkeborg IF’s oprykning til landets bedste fodboldrække vil Midtjylland være repræsenteret med tre hold i næste sæsons Superliga. Silkeborg IF, Viborg FF og FC Midtjylland er tre af i alt ni jyske hold i næste sæson, og spørger man sportsøkonom Troels Troelsen, vil de ekstra lokalopgør være med til at hive flere folk på stadion.

- Det vil være med til at hæve klubbernes tilskuertal. De lokale har let ved at komme rundt til kampe i området, og det vil helt sikkert spille ind. Selvom tilskuerindtægterne for klubberne ikke er lige så store, som de var for ti år siden, vil det alligevel kunne mærkes, siger Troels Troelsen, sportsøkonom, Copenhagen Business School.

Troels Troels kommer i samme ombæring med et forslag til en ekstra turnering i turneringen - med tanke på den markante overvægt af jyske hold i Superligaen.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke laver et Jysk Mesterskab i Superligaen. Det skal ikke være en turnering, der kører sideløbende med Superligaen. Man opgør turneringen ved at udregne stillingen ud fra de jyske holds indbyrdes kampeu Superligaen. Det kunne give kampene en ekstra dimension, siger Troels Troelsen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.