Sover dårligt om natten: Poul Henriks hjem blev tømt af indbrudstyve

Politiet sætter nu flere kræfter ind, efter Silkeborg har været hårdt ramt af indbrud.

Silkeborg er ramt af en regulær indbrudsbølge, som de sidste par måneder har skabt utryghed i byen. Siden 1. august er indbrudstyve slået til hele 212 gange.

En af dem som har haft ubudne gæster er Poul Henrik Søgaard fra Hvinningdal der har mistet uerstattelige værdier for 100.000 kroner. Heriblandt hans elskede møntsamling og sølvtøj, som han har arvet.

- Jeg er ødelagt. Alt det man har samlet gennem hele livet er væk. Det er strenge at være til så, siger han.

Det er anden gang, at han har haft indbrud. Det skete i slutningen af september, mens han med sin kone var på ferie i Indonesien. Det har efterladt ham magtesløs.

- Det er grimt. Jeg vågner om hele tiden om natten, og så kan jeg ikke falde i søvn igen, fordi jeg kommer til at tænke. Det er vanskeligt, men man kan ikke gøre meget ved det. Jeg tror, at folk er gode nok, indtil de beviser det modsatte. Men gør de det, så skal de nok få høvl af mig. Der er jeg kold, slår Poul Henrik Søgaard fast.

Stort problem

De mange indbrud får politiet i Silkeborg til at tage affære med støtte fra politikredsens andre lokalstationer, kriminalteknikere og den mobile tyverigruppe.

quoteVi har oplevet en kraftig stigning i indbrud i privatbeboelse i de seneste måneder. Det er er mere end en fordobling af de indbrud, vi har kunne se de seneste år i samme periode.

 

I de 212 tilfælde har tyvene enten smadret eller brudt døre eller vinduer op for at komme ind i husene og stjæle folks værdigenstande. 159 af indbruddene er skete i private boliger, men det er også gået ud over virksomheder og fritidshuse.

- Vi har oplevet en kraftig stigning i indbrud i privatbeboelse i de seneste måneder. Det er er mere end en fordobling af de indbrud, vi har kunne se de seneste år i samme periode. Vi oplever det som et meget stort problem. Det skaber utryghed, og derfor laver vi nu en større indsats mod det, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg, Bent Riber Nielsen.

Tyvene går typisk efter smykker og kontanter, men også designting som stole og lamper, da de er lette at sælge videre.

Politiet har løbende sikret spor, lavet tekniske undersøgelse og forhør i de områder, som er særligt hårdt ramt af indbrud.

FAKTA: Sådan forebygger du indbrud


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.