Sønnen overtager: Lars Larsen har fået leverkræft og stopper som chef for JYSK

Efter mere end 40 år som chef for JYSK træder dynekongen Lars Larsen tilbage. Han erstattes af sønnen Jacob Brunsborg.

Født i Arnborg, opvokset i Hurup, bosat i Silkeborg. 

Med fodfæste solidt plantet i det jyske har Lars Larsen opbygget en global virksomhed med omsætning for milliarder. 

quoteDet er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie.

Lars Larsen, grunlægger, JYSK. 

Det er den forretning han i dag giver videre til sin søn Jacob Brunsborg, der bliver ny formand for JYSK. En beslutning der for Lars Larsen har været svær. Den sker efter, at han for kort tid siden har fået konstateret leverkræft. 

- Det er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie. Derfor betyder det meget for mig, at den fremtidige ledelse af virksomheden er på plads, siger Lars Larsen i en pressemeddelelse. 

Den første JYSK åbnede i 1979. I dag er det en international butikskæde med 2700 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande. Lars Larsen har løbende investeret i en række virksomheder og selskaber. 
    
Samlet rækker imperiet over virksomheder med en samlet årlig omsætning på 29,9 milliarder kroner.

Glæde i en svær tid

Efter mere end 40 år i spidsen for JYSK, så var det en nødtvungen beslutning at give lederrollen fra sig. Det blev, grundet sygdommen, gjort før Lars Larsen selv havde ønsket det. At den nye øverste leder er Larsens søn, Jacob Brunsborg, er helt som ønsket. 

- Jacob har været en del af virksomheden igennem mange år og har haft en central rolle i bestyrelserne i mange af selskaberne i Lars Larsen Group. Han er uden tvivl den rigtige til at videreføre den virksomhed, jeg startede, fortæller Lars Larsen.

Blå bog Jacob Brunsborg

For 47-årige Jacob Brunsborg er det med blandede følelser, at han i dag står som ny førstemand i den globale koncern JYSK har vokset sig til at være. 

- Min far har opbygget noget enestående, og han bliver umulig at erstatte. Men jeg og resten af familien går ydmygt til opgaven med at videreføre hans imponerende livsværk, siger Jacob Brunsborg.

Jacob Brunsborg fortæller videre, at han i første omgang ikke vil fokusere på den nye rolle som leder af JYSK. Han vil koncentrere sig om at hjælpe familien, mens den nye funktion i første omgang er sekundær. 

Skaberen af Jysk er i studiet, og han fortæller bl.a. om sin opvækst i Thy.