Socialdemokratiets popularitet styrtdykker: - Vælgerne er usikre, siger borgmester

Vælgerne er ikke vant til at samarbejdet hen over midten i dansk politik, og det kan koste på støtten, mener borgmester Helle Gade (S).

Midter-regeringen gør vælgerne usikre, og det rammer opbakningen til Socialdemokratiet, mener Silkeborg-borgmester Helle Gade (S).
Midter-regeringen gør vælgerne usikre, og det rammer opbakningen til Socialdemokratiet, mener Silkeborg-borgmester Helle Gade (S).
Foto: Morgens Lyngsø, TV MIDTVEST Grafik: Rigmor V. Sams, TV MIDTVEST

Opbakningen til Socialdemokratiet er raslet ned, siden Folketingsvalget 1. november sidste år. 

Det viser en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR og Altinget.

Ved valget fik partiet 27,5 procent af stemmerne, men målingen viser, at Socialdemokratiet kun ville få 18,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. 

Borgmesteren i Silkeborg Kommune, Helle Gade (S), anerkender fuldt ud, at det er meget at miste ni procentpoint, men hun mener også, at der er en naturlig forklaring.

- Tilbagegangen kan være, fordi vælgerne er usikre på, hvad de får i den brede regering. Før har man jo meget stemt på rød eller blå politik, men her bliver man usikker på, om det parti, man bakker op om, får de holdninger og prioriteter igennem, som man har stemt på, siger hun og henviser til partiets samarbejde med Venstre og Moderaterne i regeringen.

Samarbejde kan fungere

Hun mener dog ikke, at samarbejdet i sig selv er et problem. 

- I Silkeborg har vi i mange år haft mange brede samarbejder over midten. Det kan sagtens fungere. Men det er ikke rigtigt set før i national politik, så der er brug for tid til at se, om det kan gå, siger borgmesteren. 

Hendes bedste råd til partikollegaerne på Christiansborg er at prioritere kommunikation højt. 

- Det handler generelt om, at man skal være tydelig i kommunikationen om, hvad man står på værdipolitisk, siger hun. 

Hun mener samtidig ikke, at man skal lægge for meget i meningsmålingens resultat. 

- Vi i partiet skal slå koldt vand i blodet. Målinger kan svinge meget. Men vi skal selvfølgelig se på dem og bruge dem konstruktivt i vores arbejde som parti, siger Helle Gade.