Skole OL i regn og blæst: Mia og Noah dystede i roning, stafet og mountainbike

Der måtte ændres lidt på en af disciplinerne, da der for første gang nogensinde i dag blev afholdt Skole OL Outdoor i Silkeborg.

Mia Just og Noah Duch.
Mia Just og Noah Duch.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

150 børn har ind til i eftermiddag trodset både blæst og regn for at konkurrere i roning, stafet og mountainbikeorientering i Silkeborg.

- Det er sjovt, men lidt vådt, og man glider lidt, siger Mia Just, der går i 7.c på Sejs Skole.

- Der er meget nice, men det er lidt nederen, at det regner sådan, siger Noah Duch fra samme klasse.

Vejret var da også årsagen til, at der måtte ændres lidt på en af disciplinerne - nemlig roning, som måtte flyttes fra vand til land.

- Vi ville gerne have været ude på vandet, men det er jo rigtig outdoor vejr i dag. Det kommer til at blæse meget senere, så af sikkerhedsmæssige årsager har vi sat en romaskine op i stedet, siger Mikkel Hansen, konsulent i Skole OL.

Roning på vandet blev på grund af dagens vejrforhold flyttet ind i et telt på land i stedet.
Roning på vandet blev på grund af dagens vejrforhold flyttet ind i et telt på land i stedet.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST

Outdoor OL for første gang

Det er første gang nogensinde, der bliver afholdt Skole OL Outdoor. Det er et pilotprojekt med støtte fra Danmarks Idrætsforbund, som skal nu bliver testet for at finde ud af, om det er noget, der på sigt skal bruges fast i udskolingen.

- Den store forskel på det her og det almindelige Skole OL er, at vi er ude i den friske luft og naturen, men det er også nye discipliner, som passer bedre til udskolingen. Det skaber liv og glade dage hos alle elever, og det får en bedre trivsel og masser af bevægelse, siger Mikkel Hansen.

Og selv om vejret ikke helt var på deres side i dag, så synes eleverne alligevel, at det var helt okay at være aktive udendørs.

- Jeg vil hundrede procent hellere det her, for i klasselokalet sidder man bare og stener på en stol. Her kommer man ud og bevæger sig, siger Noah Duch.

Projektet er et samarbejde mellem Skole OL, Dansk Atletik, Dansk Orienterings-Forbund og Dansk Forening for Rosport.