Skadet Rasmus Lauge før EM-åbning: Ved ikke om han når at blive klar

På lørdag åbner Danmark EM mod Island i Malmø. Rasmus Lauge døjer med lægskade og er i et kapløb med tiden.

Håndboldlandsholdets playmaker Rasmus Lauge fra Bjerringbro befinder sig i en kamp mod tiden for at blive klar til EM. Med fire dage til åbningskampen i Malmø mod Island døjer den 28-årige dansker med en lægskade. For hver dag bliver belastningen øget for at se, hvad læggen kan holde til.

- Hvis alt går efter planen, så skulle jeg gerne træde ind i træningen før Islands-kampen, men vi har lidt travlt. På den anden side, så spiller jeg først, når jeg kan spille. Jeg har en klub derhjemme, der ikke forventer, at jeg går i gang for tidligt, siger Rasmus Lauge, der blev skadet et par dage før nytår.

I sidste weekend stod han over i de to EM-testsejre over Frankrig og Norge i Paris.

Ved EM i 2018 fik Rasmus Lauge topkarakter af alle eksperter, da han var med til at sikre Danmarks første sejr ved mesterskabet.
Foto: TV MIDTVEST

Truppen skæres ned fredag

Playmakeren fra ungarske Veszprém har aldrig haft en fiberskade før, og han ved derfor ikke, om det peger den ene eller anden vej i forhold til EM.

- Ingen anelse. Jeg følger den plan, der er lagt, og belaster den mere og mere. På et tidspunkt er planen, at jeg kan træde ind i turneringen, og det er forhåbentlig fra første kamp, siger Lauge.

Den danske EM-trup består i øjeblikket af 19 spillere, og landstræner Nikolaj Jacobsen skal senest på fredag skære den ned til 16. Derudover må Jacobsen udtage to reserver, og han kan i alt foretage op til seks udskiftninger i løbet af slutrunden, alt afhængigt af hvor langt Danmark når i turneringen.

Rasmus Lauge virker umiddelbart ikke særlig bekymret for, om han kommer til at spille EM.

- Bekymret og bekymret ... Jeg er klar, når jeg er klar. Jeg skal ikke satse noget. Det vil være dumt. Der er ikke så meget hokuspokus i det, når læggen kan holde til belastningen, så er jeg klar, siger playmakeren, der kan bevæge sig stort set normalt rundt på spillerhotellet.

- Jeg skal belaste den, fibrene skal have belastning for, at de heler. Hvis jeg lå på langs, ville det tage endnu længere tid at komme over det, og det ville blive sværere at få læggen i gang med øget risiko for, at det springer op igen. Læggen skal udfordres til et vist niveau, siger han.

Flere skader på holdet    

Rasmus Lauge er ikke den eneste i den 19 mand store trup, der er plaget af en skade. Også de to fløje Lasse Svan Hansen og Magnus Landin har problemer få dage før EM.

Ud over Island er Danmark i gruppe med Ungarn og Rusland. De to bedste hold går videre til hovedrunden. 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.