Sjælden udesejr sender Silkeborg tæt på top-6

Silkeborg tog mandag sæsonens anden sejr på udebane, da holdet slog Sønderjyske 1-0.

Thomas Nørgaard (Silkeborg IF). Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Davit Skhirtladze (Silkeborg IF). Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Sebastian Mielitz (Sønderjyske) prøver forgæves at redde ved målet. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Simon Kroon (Sønderjyske) mod Valance Nambishi (Silkeborg IF) . Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Davit Skhirtladze (Silkeborg IF) ærgrer sig over gult kort givet af dommer Anders Poulsen. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

1 af 5

Silkeborg tog mandag en overraskende sejr, da holdet slog Sønderjyske med 1-0 på udebane i Alka Superligaen.

Silkeborg har ellers haft det svært på udebane i denne sæson, og mandagens sejr var blot anden gang i sæsonen, at holdet formåede at vinde på fremmed græs. Sejren og de tre point sender samtidig Silkeborg, som ellers fik forsvarsprofilen Simon Jakobsen udvist efter en times spil, tæt på top-6, da holdet fra niendepladsen blot har et enkelt point op til OB på sjettepladsen.

Gæsternes sejr var dog ikke helt efter spil og chancer. På trods af svære forhold i Haderslev med både frostgrader og snevejr formåede Sønderjyske at spille en ganske god omgang fodbold. Det var således hjemmeholdet, som kampen igennem dominerede og kom frem til flere chancer. De største af dem kom til anfører Kees Luijckx og Christian "Greko" Jakobsen, mens Mikael Uhre og Philip Zinckernagel også kom tæt på.

Stik mod spil og chancer var det dog Silkeborg, som kort før pausen kom foran. Den målfarlige højreback Jens Martin Gammelby gik med frem og sparkede efter et par træk bolden i mål med venstrebenet.

Et kvarter inde i anden halvleg blev Silkeborgs chancer for en sejr forværret, da Simon Jakobsen modtog sit andet gule kort. Udvisningen betød, at Sønderjyske intensiverede presset mod gæsternes mål, og hjemmeholdet kom fortsat til godt med store chancer.

Sønderjyske pressede og pressede mod slutningen, men skarpheden svigtede, og hjemmeholdet missede dermed muligheden for at spille sig i top-6.

Sønderjyske har 25 point på tiendepladsen, mens Silkeborg har 27 point.