Simon Kvamm vender hjem i ny tv-serie

Én af Silkeborgs stolte sønner er tilbage i byen. Det er han i en ny tv-serie, som i disse dage får premiere.

Moses gjorde det. Jesus gjorde det. Ja selv sønnen, der engang var så fortabt, gjorde det.

Om det er karakterer som disse, Simon Kvamm har ladet sig inspirere af, er noget usikkert, men ikke desto mindre vender den mangeårige Nephew-forsanger nu hjem til fødebyen Silkeborg.

quoteJeg er jo vendt tilbage til Silkeborg, fordi jeg elsker byen.

Simon Kvamm

Det gør han i en ny satire tv-serie, som i disse dage er aktuel på DR2. Serien har fået navnet Guru og handler om hovedpersonen Andreas Mertz, som drager tilbage til sin hjemstavn for at forsøge at skabe sig en karriere som life-coach. 

Andreas Mertz er ligesom rolleindehaveren bag fra Silkeborg, og det er faktisk ikke helt tilfældigt, at det er den midtjyske by, som er blevet seriens omdrejningspunkt.

- Jeg er jo vendt tilbage til Silkeborg, fordi jeg elsker byen. Den har jo sådan set groet sig fast i mit hjerte, fortæller Simon Kvamm.

Få skrevne replikker

Simon Kvamm har før prøvet kræfter med satirens forunderlige verden. Der kendes han formentlig bedst som den blåhårede, hollandske Pim de Keysergracht, som sammen med resten af cykelholdet Team Easy On lagde danskerne flade af grin i starten af 00´erne. 

Siden da har det dog mest været musikken, der har fyldt for Simon Kvamm, og i dag tørner han ud som forsanger i bandet Hugorm, der har rødder i surferparadiset Klitmøller.

Den nye tv-serie består af i alt seks afsnit og er ikke som tv-serier er flest.

- Vi leger lidt med sådan en naturalisme, kan man sige. Hele serien er mere eller mindre improviseret, hvor der er meget få skrevne replikker, fortæller Christian Dyekjær, der er instruktør på tv-serien Guru.

Simon Kvamm boede for få år siden i Klitmøller, men er nu flyttet til København.