Simon Kvamm får tæsk i god sags tjeneste

HJEMLIG HYGGE er navnet på et velgørenhedsprojekt. Det sætter fokus på vold i hjemmet med en forslået udgave af Simon Kvamm på forsiden af magasin.

Projekt HJEMLIG HYGGE er et opsigtsvækkende støtteprojekt til fordel for Silkeborg Krisecenter. På forsiden af magasinet optræder Simon Kvamm og Stine Bramsen i forslåede tilstand med blod og blå øjne.

55 personlige historier
Og netop dette blikfang er omdrejningspunktet i HJEMLIG HYGGE, som griber velgørenhed an på uortodoks vis ved at ansigtsmale en flok silkeborgensere og lade dem fortælle om det modsatte køn. Projektet er udformet af en gruppe erhvervsdrivende, som har samlet deres kompetencer for en god sag. Magasinet indeholder personlige historier fra 55 lokale Silkeborgensere herunder borgmester Steen Vindum, SIF’s Kent Madsen og fodboldspiller Dennis Flinta m.fl.

Vold i hjemmet
Formålet er at sætte fokus på den ekstremt tabulagte sag, vold i hjemmet. Derfor er deltagerne ansigtsmalet som om, de har været udsat for vold. Simon Kvamm, musiker og komiker født og opvokset i Silkeborg, siger:

- Hjemlig Hygge er et projekt, der ikke var svært for mig at sige ja til. Som silkeborgenser vil jeg svært gerne gøre noget for min hjemby, og hvis det kunne hjælpe til, at silkeborgensiske familier generelt lader være med at tæske hinanden ville det være rart. Og så ville jeg svært gerne se Kent Madsen med makeup, siger Simon Kvamm.

Vigtig sag
Også Silkeborgs borgmester har meldt sig ind i kampen mod vold i hjemmet.

- Jeg hylder et hvert form for initiativ, hvor vi står sammen om at støtte en vigtig sag, uden at det nødvendigvis koster skatteyderne penge. Dette er derfor en alle tiders idé, og jeg håber, at silkeborgenserne vil stå sammen og være med til at støtte en vigtig sag ved at købe magasinet. Det er penge, som er givet rigtigt godt ud fortæller Silkeborgs borgmester Steen Vindum.

Ny legeplads
Salget vil foregå fra faste salgssteder i byen samt ved forskellige begivenheder hen over sommeren. Magasinet koster 25 kr., som går ubeskåret til Silkeborg Krisecenter med sigte mod en ny legeplads til glæde for de børn, der opholder sig på centret som følge af vold i hjemmet.

FAKTA:

  • Hvert år oplever 33.000 børn vold i familien. Ca. 2.000 børn kommer med deres mor på krisecenter.
     
  • I 2013 samlede samme gruppe 175.000 kr. ind til Herning Krisecenter gennem projekt KV!NDER med borgmester Lars Krarup i spidsen.
     
  • Silkeborg Krisecenter er beliggende på Markedsgade i Silkeborg og har plads til 5 kvinder og deres børn.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.